Tegnap fontos frissítés érkezett a Galaxy S20-családra

Idén se volt szoftveresen zökkenőmentes a Samsung tavaszi csúcskategóriás telefonjainak a startja, ugyanis az új kamerarendszer számos olyan rejtett hibát tartalmazott, ami természetesen a felhasználóknál mutatkozott. A fő problémát az okozta, hogy gyenge minőségű fotókat készített szinte mindegyik (de legfőképpen a 108MP-es S20 Ultra), illetve az autófókusz nem megfelelően mért távolságot, melynek hatására a képek életlenek és élvezhetetlenek lettek. A dél-koreai vállalat még március elején (pontosabban: március 2-án) kiadta a G9xxBXXU1ATBM buildszámon futó javítópakkját, azonban ez még nem ezekre a problémákra fókuszált teljességében – ami érthető, hiszen a premierjük ekkor még csak a küszöbön volt. A jelenséggel a magyarországi felhasználók is találkoztak, így a Samsung szervízek a legtöbb esetben a türelmet kérték a vásárlóktól, hiszen hardveresen nem állt fel a hiba.

Március 20-án került beírásra a Galaxy S20-család hivatalos frissítési naplójába az újabb javítás élesítése, amit G9xxBXXU1ATCH buildszámon tartanak számon. A leírás szerint ugyanazon a három kulcsfontosságú ponton javítottak, amivel korábban foglalkoztak. Első körben az Exynos processzorral ellátott készülékek kapják meg – később pedig a Snapdragon-osok is –, azonban a magyarországi XEH régiókódon futókon még nincs bejegyezve (S20S20+S20 Ultra) – így muszáj lesz kicsit várnia azoknak, akik már ki vannak éhezve rá.

A SamMobile értesülése szerint a legnagyobb változáson a Kamera applikáció esett át, ami a frissítést követően immáron 10.0.01.98-as verziószámon található meg az emlegetett modelleken. Hogy valóban hozza-e a várt helyreigazítást, az csak napokon belül derül ki, miután több ezer felhasználó letöltötte és telepítette.

(Zárásképp jegyezném meg, hogyha nem érkezett meg még a frissítés, akkor sem kell pánikba esned, mert a szerverekre fokozatosan engedik rá a készülékeket, hogy elkerüljék a terhelést. Másrészről, javasolt ilyenkor használni a manuális frissítési lehetőséget a Beállítások menüpont Szoftverfrissítés almenüjében; vagy ott a Samsung Smart Switch PC-re telepíthető programja, amivel hasonlóképp van módotok ránézni a frissítés elérhetőségére.)

Weboldal részletfotó: Samsung Magyarország

Buildszám: G988BXXU1ATCH | G985FXXU1ATCH | G980FXXU1ATCH
Android verziója: Q (Android 10)
Kiadás dátuma: 2020-03-20
Biztonsági javítás szintje: 2020-03-01

Alább láthatja az újdonságokat:

  • Jobb lett a teljesítmény.
  • Fényképező.
  • Tökéletesítettük az eszköz biztonságát.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.