Küszöbön a Galaxy A71 5G Exynos 980 lapkával

Tavaly simán nyerte az 5G képes okostelefonok piacát a Samsung, amit annak köszönhetett, hogy több modelljéből vezetett be az LTE mellett ilyen variánst, illetve nem csak a felsőkategóriában nyitott a felhasználói felé, hanem a középkategóriában is. Igaz csak egyetlen terméket tudott felmutatni az A-szériából, a Galaxy A90 5G-t, amiről sokáig úgy tudtuk, hogy érkezik a magyarországi kereskedőkhöz, azonban végül mégis elkerült minket. 2020-ban a dél-koreai óriás folytatja a megkezdett házrész harcát, hogy nyisson azon vásárlókör felé, akik inkább a jövőbe tekintenek és nyitottak a technológiai újdonságokra.

Talán ezért is dönthetett úgy, hogy a decemberben bemutatott Galaxy A71-ből behoz egy újabb variánst, ami a Galaxy A71 5G lesz. Modellkód tekintetében az SM-A7160-ról beszélhetek, amelynek egyik különlegessége, hogy az Exynos 980-as lapkáját kapta meg, ami annak idején az Exynos 990-nel lett bemutatva. Nyilván erőforrásában elmarad a felsőkategóriásokba szereltektől, azonban legalább ezt a sajátgyártású processzorját is beépítik házon belül egy készülékbe, ugyanis, eddig még csak egyik konkurensében, a Vivo X30 Pro-ban tűnt fel.

Az Exynos 980 lapka kreatívja.

(Zárójelesen annyit megemlítenék, hogy szintén felvan készítve a lapkakészlet arra, hogy lekezeljen egy 108MP-es kameraszenzort, vagy éppen két 20MP-est egyidejűleg. Gyorsítótár részéről az LPDDR4x-et támogatja, míg belső tárhely fajtából az UFS 2.1-et/eMMC 5.1-et. Kijelző felbontásánál maximum WQHD+-ig terhelhető, ami számokra fordítva 3360 x 1440 px-et jelentene. És a lényeget a végére hagytam, hiszen ott a képességi között az 5G. Leírása szerint 2.55Gb/s sajtolható ki belőle letöltés szinten, míg 1.28Gb/s feltöltés formában.)

A netre került információk szerint 6.7 inches FullHD+ S.AMOLED kijelzővel lehet számolni, ugyanúgy, mint az elődnél, aminél szintén átörököltetik az Infinity-O megvalósítást. Nem nyúltak a kameráihoz sem, hiszen nem azon volt a hangsúly, hogy új készüléket kreáljanak, hanem csak egy kicsit feltuningolják.

Amiben mutatkozik a különbség, az maga az Exynos 990 lapka és a velejáró 5G képesség, mely sokkal nagyobb helyet igényel a készülék vázában. Ezáltal – ugyanúgy, mint mondjuk a Galaxy Foldnál – csökkent az akkumulátor kapacitása. 4.500mAh-ról 4.370mAh-ra. Fizikai méreteit alapul vége kicsit, 6grammal nehezebb (185g) lett. 7.7mm-ről 8.1mm-re növekedett a vastagsága, melynek köszönhetően a tervezők a hosszából (1mm-nyit) és a szélességéből (-0.5mm-nyit) nyertek egy kicsit. Fontos még megemlíteni, hogy a processzor ugyanazon a GHz tartományokban mozog (2×2.2GHz + 6×1.8GHz), mint az alapvariánsban lévő Snapdragon 730; valamint azt, hogy ez is 8 nanométeres gyártástechnológiával készült. Persze GPU modull tekintetében Mali-G76 MP5 köszön vissza (nem pedig Adreno 618), de ez adja magát, hiszen már a gyártó.

Egyelőre még nincs arról információ, hogy mikor érkezhet, azonban a Geekbench oldalán már felbukkant a termék, ami egymagosban 3078 pontot, míg többmagosban 7346pontot hozott eredményben. Vélhetően Magyarországot elkerüli ez a termék is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.