Befutott a Galaxy Tab A 8.4″ (2020) az amerikai Verizon kínálatába

Azáltal, hogy megjelentek a 7 inch közeli okostelefonok, teljesen feleslegessé váltak a hasonló méretű tabletek. Ezt a Samsung is észrevette és ezzel egyúttal újragondolta a jövőbeli portfólióját. Persze felmerülhet a kérdés, hogy 2020-ban ki a franc használ ilyesmit, de azért ne becsüljük alá a felhasználók számát, mert böngészésre, közösségi média fogyasztásra továbbra is kelendő, sőt a felsőkategóriában arra hívatott, hogy a laptopok piacából próbáljon lecsípni – ami érthető, hiszen nem véletlen a 2in1 masinák feltűnése.

A Samsung US oldalán tűnt fel a Galaxy Tab A 8.4 2020, ami annyira gyorsan látott napvilágot, hogy már a Verizon által megkezdődött az LTE változatoknak az értékesítése. Nyilván a folytatásban más szolgáltatóknál is elérhetővé válik, bár ez minket kevésbé érint, hiszen még nincs kilátásban az érkezése. A teljesség kedvéért azért bemutatnánk a terméket, ami ténylegesen is csak a középkategóriát akarja képviseltetni.

A Galaxy Tab A 8.42020 hivatalos képe.
Fotó: Samsung

Úgy fest a dél-koreai vállalat kezdi elhagyni a 7 inches tabletek világát. Tavaly se volt hasonló méretre példa, hiszen, ha visszaemlékeztek, akkor a szegmensben a Galaxy Tab A8.0-át emlegettük, aminek egyfajta ráncfelvarrását kapjuk meg 2020-ban. Nőtt minimálisan a kijelző mérete, hiszen a mostaninál már 8.4 inchet tartunk számon (8.0 inch helyett!), bár a TFT modulján nem változtattak. Belenyúltak a termék kijelzőjének felbontásába, amit immáron WUXGA, értelmezhetőbb nyelven: 1920x1200px.

Erőforrásáról egy Exynos 7904 lapka gondoskodik, amit a Samsung az előző évi középkategóriás telefonjaiba oly sokszor alkalmazott. Elég csak felidézni a Galaxy A30-családot, a Galaxy A40-et és a Galaxy M30-at. Valószínűleg azért dönthettek a megoldás mellett a fejlesztők, mivel még mindig erősebb, mint a Snapdragon 429-es chipsetje. Ugye a nyolcmagos rendszerchip fel van osztva 1.77GHz-es kétmagos (Cortex-A73), valamint 1.6GHz-es hatmagos (Cortex-A53) részre, míg a GPU moduljáról a Mali-G71 MP2 gondoskodik. Érdekességképp említeném meg, hogy 14 nanométeres gyártástechnológiával készítik. A gyorsítótár tekintetében 3GB épült bele, ami mellé mindössze 32GB-os belső – egyetlen! – tárhelykapacitást kínál a gyártó, ellenben ott a bővíthetőség lehetősége, amivel tovább 512GB-tal meg lehet toldani.

Némi visszalépés az akkumulátor méreténél mutatkozik, hiszen a 2019-es 8 inches modellnél 5.100mAh-át kínáltak, addig most csak 5.000mAh-t kapunk – de még így is kihozható belőle a minimum 10 órás üzemidő, ami azért nem rossz. Töltéséről 15 wattos gyorstöltő gondoskodik.

Ne ezzel lőjjük álmaink fotóit. Hátlapjára egy 8MP-es szenzor került, míg az előlapjára egy 5MP-es. Nincs arról említés, hogy milyen rekesszel dolgoznának, azonban, ha tippelnem kellene, akkor a Galaxy Tab A 8.02019-ben jelenlévő került átültetésre, hiszen ugyanúgy csak FHD@30fps felvételre képes. Megtartották a microUSB 2.0-ás töltési bemenetet, ellenben a Bluetooth-on javítottak, ugyanis immáron v5.0 LE szabványt tarthatunk számon.

A gyártó külön kihangsúlyozza, hogy a Galaxy Iconx-szel és Galaxy Buds-családdal megtartották a kompatibilitását. Helyette inkább azt tűntethették volna fel, hogy milyen Android és One UI rendszerrel került piacra, de vélhetően Android 10-zel és One UI 2.0-val.

Mindezért nagyjából 89 ezer forintot, ottani valutában 279,99 dollárt kérnek. Színek tekintetében csak egyetlenről tudok beszámolni, amit Mocha színkód alatt tartanak számon. Várhatóan hazánkba is hamarosan elérhető lesz, ha tippelnünk kellene, akkor április végét jósolnánk, a kialakult járványhelyzet miatt előbb nem nagyon.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.