Nem kap több frissítést a Galaxy S7 és a Galaxy S7 Edge


A Samsung eltávolította a Galaxy S7 és a Galaxy S7 Edge készülékét azon telefonjainak a listájáról, amelyekre kötelesek negyedéves biztonsági javítástokat kiadni. Mindkét modell 2016 márciusában látott napvilágot, azaz 4 évvel ezelőtt. Akkoriban az Android 6.0-ás operációs rendszerrel érkezett, amit Android 8-ig lehetett frissíteni – azaz betartották azt az ígéretüket, hogy kétévig hoznak főszoftvert a készülékeikre. Igen ám, azonban azóta eltelt további két esztendő, ami megint csak adja magát, ugyanis általánosságban még ennyi időt ad biztonsági javításokra, miután tényleg végérvényesen végső nyughelyére engedné.

A Galaxy S7 Edge egyik marketing fotója.
Forrás: Samsung

2020 márciusában érkezett meg a két készülékre az utolsó biztonsági frissítés, ami a Galaxy S7-nél G930FXXS8ETC1, míg a Galaxy S7 Edge-nél G935FXXS8ETC1 buildszámon futott. Mérete csekélynek tekinthető, hiszen mindössze 72.38MB-ot kellett az OTA-ról lekapnia a készülékeknek. (Fotó a csomagról.) Mindenhol az „utolsóként” tartják számon, azt azonban nem szabad elfeledni, hogyha időközben olyan biztonsági rés keletkezne, ami javítást igényel, akkor a folytatásban is érkezhet afféle utolsó-utáni, de nyilván nincs beütemezve.

További érdekesség, hogy a Galaxy S7 Active nem került le a listáról. Ez annak tudható be, hogy negyedévvel később, 2016 júniusában került az okostelefonpiacra. Valószínűleg a második negyedévben kapja meg a búcsú buildjét, és lép életben ugyanaz, mint előbbi kettőnél.

A Samsung ezáltal teljesítette a zászlóshajó telefonjaira vonatkozó 4 éves szoftverfrissítéses ígéretét. Igaz 2-2 év formájában mutatkozik mindez, ami a Google és OnePlus duóhoz képest egy évvel kevesebb, ők 3 éves főszoftver támogatást tesznek elérhetővé a felhasználóinak. Amondó vagyok, hogy a mai gyorsan fejlődő technológiai világban az is olykor tarthatatlan, hogy a másodiknál ne csorbuljon a felhasználói élmény. A kettővel elégedett vagyok, így a Galaxy S10-emre még az Android 11-et biztosan várhatom.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.