Frissítés óta QWERTZ helyett QWERTY-t ír telefonod billentyűje? Így cserélheted fel!

Tegnapelőtt óta hivatalosan is megérkezett a magyarországi Galaxy S10- és Galaxy Note10-család felhasználóinak készülékére a One UI 2.1-es felülete az áprilisi szoftverfrissítéssel. Nem emlékeztünk meg külön a jelenségről, hiszen még március végén megírtuk, hogy a németeknél elkezdődött OTA szervereire való ráeresztés. Az előző verziókból kiindulva most is tudtuk, hogy pár hét leforgása alatt eljut hozzánk is, ami április 6-án megtörtént. Sokan fel is telepítették, köztük volt a stáb több tagja, azonban az előző verziókhoz képest megtréfáltak a szoftverfejlesztők, azonban több dolgot is átvariáltak/alapértelmezetté állítottak, amit már megszokhattunk.

Nekem az első ilyen az Eszközkezelő widget-je, ahol eddig azt jelezték, hány GB-nyi tárhelyterülete van a felhasználónak, amivel könnyedén tudott számolni. Ezzel szemben most a foglaltságát tűntették fel, ami számomra hasztalanabb információ, pláne, hogy nekem kell fejben gyorsan kimatekoznom, hogy még mennyi az annyi. Oké, ezzel meg kell tanulni együttélni, mert nincs rá egyelőre orvosság, viszont akadt más is!

Aztán ott az a bosszantó jelenség, hogy a Billentyűzet kiosztásában mutatkozott egy változás. A magyar billentyűzeten megszokott QWERTZ kiosztás lemódosult QWERTY-re. Tudom, aprócska gond, azonban nagyon idegesítő tud lenni, ha az ember már valamihez hozzászokott. Mutatnánk, miként tudod helyretenni a dolgokat:

  1. Indíts el szövegbevitelt, mondjuk egy SMS-t kezdj el írni vagy valamit a Samsung Note applikációba. A lényeg, hogy felugorjon a billentyűzeted.
  2. A bal alsó sarokban nyomj rá a „Billentyűzet kiválasztó” kis ikonra. (Ábrán az első oszlop!)
  3. A „Billentyűzet kiválasztása” fülön a „Samsung Billentyűzet” mellett feltűnik egy beállításgomb (fogaskerék ikon), nyomj rá. (Ábrán a második oszlop!)
  4. Választd a „Nyelvek és típusok” menüpontot! (Ábra harmadik oszlopa!)
  5. Választd a „QWERTZ-billentyűzet” pontot! (Ábra utolsó oszlopa!)

Mutatnám ábraformájában:

Útmutató: Miként állíthatod át a billentyűzet kiállítást QWERTZ-ről QWERTY-re a One UI 2.1-en.
Fotó: Galaxy Világa

Tudjuk, ezek csak apróságok, akadnak sokkal nagyobb problémák, azonban eggyel kevesebb!

Ha hasznosnak találtad az írtakat, akkor osztd meg másokkal is a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.