Kijelző alá rejtett szelfikamerával érkezhet a jövő évi S-széria

Az elmúlt években az összes okostelefongyártó azon dolgozott, hogy a kijelző alá építse az előlapi kameráját. A Samsung is megpróbálkozott egy megoldással, ami a Galaxy A80-nál debütált tavaly. Egyszerű volt a képlet, egy mechanikus modult alkalmaztak, amivel a hátlapi kamerarendszer vált előlapivá (átforgatással!); azonban árazását (és még pár apróságot) tekintve nem aratott nagy sikert az elképzelés. Látszott is mindez a Galaxy S20-családnál, ahol legfőképpen a hátlapi kameraszigetre helyeződött a hangsúly, illetve arra, hogy az előlapon minél kisebb legyen a kivágás. Ezzel is elterelve a figyelmet errel a fennálló lehetetlen küldeséről!

Az Infinity kijelzőcsalád bemutatása
Forrás: The Indian Wire

Bárhogy nézzük, a probléma házon belül adott. A Samsungnak még mindig ott a kamerakivágás/kameralyuk, míg a többi gyártónak a notch. Egyik se annyira szembarát, hiszen a képernyő-ház arányt rontja. A dél-koreai techóriás már korábban kijelentette, hogy a legfőbb kivitelezési fejtőrést a technológia megvalósításával az okozza, hogy túlságosan részletgazdag a kijelzőjük, s ezáltal nem tud átvilágítani a kameraszenzor. Ha pedig mégis, akkor ott a hátráltató tényező, hogy gyengébb fényviszonyok mellett elvérzik. Másoknál a pop-up kamera megoldás mutatkozik, azonban a mechanika egy meghibásodási pontot jelent, így ez csak félmegoldás, a probléma ugyanúgy jelen van.

Most Ice Universe, akit az egyik leghitelesebb szivárogtatónak tart a tech-média egy érdekes tényt tweetelt ki:

Mint az olvasható, a Samsung fontolóra veszi a kijelző alá épített kameratechnológia alkalmazását a Galaxy S21-nél – már ha ezen a néven érkezik a 2021-es következő S-szériás család.

Nem szabad elfeledkezni arról, hogy a Samsung nem szeret esztelenül a trendnek eleget tenni. Míg másoknál már a nagyobb zoom tartomány jelen volt, addig ők még csak most tették elérhetővé, miután a Xiaomi-val egy új szenzort fejlesztettek ki, ami megfelelő minőségben képes a képalkotásra. Aztán ott van a „Home” gomb elhagyása, amivel a képernyő alá kellett száműzni az ujjlenyomat-olvasót. Ugye a Galaxy S10-családnál mutatkozott be elsőként, ahol nem optikaival, hanem ultrahangossal rukkolt elő, amivel magasabb szintű védelmet hoz el a felhasználóinak, mint a konkurencia előbbi megoldásai.

Azt bátran leszögezhetjük, hogy a Galaxy Note20-család még nem fog ilyen megoldással rendelkezni, viszont már nagyon illő lenne megoldani ezt a többé fennálló problémát, ami igaz, csak aprónak tűnik, mégis megoldás szempontjából olyan távolinak, mint innen a Jupiter.

Reméljük igaza lesz Ice Universe-nek, bár azt azért hozzátenném, hogy nekem nincs problémám a jelenlegi jobbra/balra igazított Infinity-O megvalósítással. A szervezetem együtt tud a jelenséggel élni! És a Titeket?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.