Bekapcsolták a kétlépcsős azonosítást a Samsung Cloudnál és ezáltal a Samsung fióknál is

Míg várjuk a Samsung Magyarország válaszát a korábbi cikkünkkel kapcsolatban, addig szintén a Samsung Cloud-dal kapcsolatban szeretnék egy jelenséget elétek tárni, ugyanis március végével elkezdték bekapcsolni a felhőalapú tárhely biztonságosabbá tételét, azaz a kétlépcsős ellenőrzést, ami eddig csak választható opcióként jelent meg.

Azok, akik már javában használják ezt a back-up felületet, nem halaszthatják el a folyamatot, ugyanis agresszív módon addig nem enged minket az adatainkhoz, amik nem aktiváljuk. Mondjuk ez a fajta hozzáállás nekem speciel tetszik, hiszen mindenkinek az a célja, hogy a készülékéről felküldött információi ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe. Manapság egy jelszót feltörni nem akkora feladat, mint évtizedekkel korábban – pláne, hogy sokan az egyszerűségre törekednek azáltal, hogy ne felejtsék el. Itt jön képbe az, hogy hiába van meg bárkinek a kívánt belépéshez szükséges két azonosítója (E-mail cím és jelszó), a másodikfokon elvérzik a mutatvány, már ha nem birtokolják az az eszközünket is.

A kétlépcsős ellenőrzés beállítása egyébként pofonegyszerű. Nem igényel senkitől sem különösebb tudást, elég csak logikusan végigvinni a folyamatot, ahol a Samsung nem is kínál sok lehetőséget. Mutatnám, milyen lépésekkel találkozhattok:

  1. Ha még nem állítottad be korábban, akkor a “Beállítások” menüpont “Fiókok és biztonsági mentés” almenüjében a “Samsung Cloud” opciót válaszd. Alapvetően, ha nem vagy előfizetője a szolgáltatásnak, de 2019. május 1-je előtt hoztad létre a Samsung fiókodat, akkor 15GB alaptárhelyet kapsz, ellenkező esetben csak 5GB-ot, ugyanis a Microsoft-tal történő kollaborációból fakadóan a nagyobb file-ok és a Galéria back-up helyéül a OneDrive szolgál.
  2. Belépéskor már egyből érkezik a felkérés, ha még korábban egyszer sem aktiváltad. A dél-koreai vállalat szoftverfejlesztői cselesek voltak, ugyanis az elutasító opció (azaz a “Mégsem”) választásával bezáródik az applikáció és kezdhetjük elölről a belépést. Tehát inkább ne mellőzzük, hanem bökjünk a “Folytatás” opcióra.
  3. Ekkor egy gyorstalpaló köszön vissza, ami leírja, miért jó mindez a mezei felhasználónak, valamint a működésébe felszínesen betekintést nyújt. Nyomj a “Kétlépcsős ellenőrzés beállítása” funkcióra.
  4. Nincs sok választási lehetőségünk! Mindössze egyetlen telefonszám alapú ellenőrzést engedélyez, így adjuk meg a kért információt, majd az SMS-ben elküldött hitelesítési kódot írjuk vissza a rendszernek. A folyamat lezárását a “Megerősítés” gombra nyomva érjük el.
    Ha netán késne az SMS beérkezése, akkor az “Idő meghosszabbítása” funkcióval tudjuk az érvényességét tovább csúsztatni.
  5. Zárásképpen felhívja a rendszer a figyelmet, hogy a változását már csak a webes elérésen van lehetőségünk megejteni! (Az alábbi weboldal szolgáltat helyéül.)
Így állíthatod be a kétlépcsős ellenőrzést a Samsung Cloudnál.

Azért is fontos megejteni a Samsung fiókunk kétlépcsős ellenőrzését, mivel a Samsung Cloudba tudunk bármikor biztonsági mentést készíteni a telefonunk főbb tartalmáról. Gondolok ez alatt a Samsung Internet nevű applikációban tárolt jelszavakra vagy a kedvenceink könyvjelző listájára. Emellett ide lehet szinkronizáltatni a Samsung Note jegyzetelő applikáció bejegyzéseit, de talán még ennél is fontosabb dolgot, a Samsung Pass-be tárolt jelszavakat, amivel nincs szükségünk a jelszavak beírására, elegendő csak az ujjlenyomatunkkal azonosítani magunkat, a rendszer pedig automatikus behelyettesítést tesz.

Ha hasznosnak vélted a cikket, akkor oszd meg másokkal is! Hasonló cikkeket keresd a Tippek/Trükkök/Infók rovatban.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.