Eltűnt a billentyűzet szinkronizáció a Samsung Cloud-ból

Érdekes jelenségre figyelt fel a SamMobile csapata, akik nagyobb rendszerességgel váltják az okostelefonjaikat, mint az átlagos felhasználók. Történt ugyanis az, hogy a Samsung Cloud felhőalapú tárhelyének „Egyéb szinkronizált adatok” menüpontjából kikerült a billentyűzetre vonatkozó biztonsági mentés készítésének lehetősége – ami a One UI 2.1-es felület előtt még szerepelt abban a listában, ahol többek között a Bluetooth, a Naptár, a Névjegyzés vagy a Samsung Pass is jelen van, hogy nagyobb probléma beálltával is könnyedén biztonságba tudjuk ezen adatainkat.

Egyelőre nincs arról információjuk, hogy a dél-koreai tech-óriás véglegesen távolította el a lehetőséget, vagy csak valamiféle frissítési bug által mutatkozik a jelenség, azonban nem csak elvétve, néhány felhasználó szembesül a ténnyel. Mióta felfrissítettem a Galaxy S10-em a legutóbbi áprilisi biztonsági javítást is tartalmazó One UI 2.1-re, szintén nincs a felsorolt listában, holott egyik ismerősöm Galaxy A82018 modelljén még ott szerepel.

Vajon nála is eltűnik hamarosan?

Jelenpillanatban, a One UI2.1-es felület alatt szinkronizálható adatok listája.
Fotó: Galaxy Világa

Nem szabad elfeledkezni arról, hogy 2019. május 1-je óta átalakulóban a Samsung Cloud. Akkoriban a Microsoft-tal emelték egy újabb szintre az együttműködésüket, melynek értelmében: a Galéria és a Samsung Cloud Drive tartalmai az egyesítést követően a OneDrive-ba kerül át. Ezzel pedig már csak biztonsági mentések frissítésére és az ezekből történő visszaállításra alkalmas a 15GB-t tárhelyet adó dél-koreai felhőszolgáltatás, amelynek méretét azóta 5GB-ra lecsökkentették azok körében, akik frissen, a fentebbi dátumot követően regisztráltak.

A háttérben más is lehet, hiszen múlt héten írtunk egy kisokost azzal kapcsolatban, hogy a frissítést követően többeknél módosult a billentyűzettel kapcsolatos beállítás. Egyrészt átállt a kiosztás QWERTY-re, másrészt a Billentyűzetnek az eszköztár funkcióját aktiválta és még visszakapcsolt számos más dolgot. Olyan lett lényegében, mint ha kapott volna egy resetet az egész. Lehet összefüggés van a kettő között?

A jelenséggel kapcsolatban felkerestük a Samsung Magyarországot! Amint kapunk választ, a cikket frissítjük!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.