A Samsung applikációt fejlesztett az okosóráira, ami a koronavírus elleni harcot segíti

Biztos sokakban felmerült a cím láttán, hogy milyen plusz applikációval tudja segíteni a dél-koreai vállalat azt, hogy a koronavírus terjedést valamilyen úton-módon megfékezze/lelassítsa a felhasználói körében?! – Nos, ha csak elkezdtek logikusan gondolkodni; vagy éppen felidézitek, hogy mi folyik a csapból is, akkor előttetek lehet az, hogy a kézmosás milyen fontossággal bír manapság. Az, hogy kezet mosunk még önmagában nem véd biztosan, az viszont már igen, ha minőségien tesszük mindezt, erre pedig megszületett egy – egyelőre – ingyenesen letölthető applikáció, a Hand Wash néven.

A The World Health Organization azt javasolja, hogy minél gyakrabban mossunk kezet, mellyel egyszerűen meg tudjuk akadályozni a COVID-19 vírusnak a terjedését. Az egészségügyi szakemberek szerint a kézmosás csak akkor tekinthető hatékonynak, ha legalább 20 másodpercig csináljuk azt alaposan, azaz a hajlatokra (ujj közökre) is irányul.

Beaktiválva a Hand Wash applikáció a Galaxy Watch-on.
Fotó: Galaxy Világa

A „tevékenység” (inkább hétköznapi rutin!) megkönnyítése érdekében a Samsung Research Institute-Bangalore fejlesztőcsapata éjjel-nappal téve azon dolgozott kéthéten keresztül, hogy olyan megoldást szolgáljon, amivel egészségünket megtarthatjuk és biztonságban tudhatjuk magunkat.

Az applikációt tegnap engedték útjára, aminek egyszerű szlogenje van:

„Maradj tiszta, maradj biztonságban!”

Alapértelmezetten napi 8 kézmosást állítottak be számunkra a fejlesztők, azonban van arra lehetőségünk, hogy mindezt módosítsuk. Az kézmosáshoz kapcsolódó plusz információt egy óralapra rögzítették, így amikor rápillantunk az okosóránkra, akkor szembejön az az információ is, miszerint hány perc telt el a legutóbbi kézmosás óta. Ezen kívül nyomon követhetjük, hogy az elmúlt napokban mennyire űztük hatékonyan a „Stay Clean”-t, azaz a tisztántartást. A kézmosást 25 másodpercen keresztül kell csinálnunk, amelynek időtartamát számláló mutatja, azaz ha elmész kezet mosni, akkor csak nyomj rá az óralapon lévő kisikonjára és már csinálhatod is, amit kell!

Az applikációt ide klikkelve tölthetitek le. Mindössze 1.62MB-os mérettel rendelkezik. Fontos megemlíteni, hogy az elején előfordulhat, hogy nem minden okosórával kompatibilis, noha csak órákat említek, fittneszkiegészítőkre is simán lehetne telepíteni, de mégsem. Az általunk tesztelt Gear Fit 2 Pro-ra nem engedte, de a Galaxy Watch-ra igen.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.