Már dolgozik a Samsung a Galaxy S20 Ultra-nál feltűnő háttér zöldülési problémán

Nincs könnyű helyzetben az, aki Galaxy S20 Ultra vásárlásra adta a fejét. Történt először az, hogy autofókusz problémákkal küszködött a 108MP-es főszenzorja, melynek hatására olykor gyengébb képek készültek, mint az előző generációknál. Aztán előjött az is, hogy gyengécske az üzemideje, hiába került bele 5.000mAh-s akkumulátortelep. Most pedig arról kell beszámolni, hogy néhány felhasználónál a kijelző zöldülni kezdett.

Figyelembe véve, hogy ez a probléma az áprilisi szoftverfrissítés előtt nem mutatkozott, biztosra vehető, hogy nem hardveres hibáról kell beszámolni, ezért a Samsung már dolgozik a javításon, amit nemsokára ki is adnak.

A fennálló szoftveres probléma akkor jelentkezik, amikor a felhasználó 60Hz-nél nagyobb képfrissítéssel használja a készülékét, illetve az akkumulátor töltöttsége alacsony. Az esetek többségénél 30% alatti töltöttséget követően mutatkozott. Tehát a 120Hz-es képfrissítés algoritmusával nincs valami rendben, ugyanis melegedés esetén szintén feltűnhet a lentebbi képen látható idegesítő hiba, ami az Exynos 990-es processzoroknál a leggyakoribb – tehát ismételten mehet szerencsétlenre a savazás.

A zöldülő kijelző jelensége a Galaxy S20 Ultra-nál.
Forrás: SamMobile

A SamMobile megbízható bennfentes informátorai megerősítették, hogy a jelenséggel tisztában van a dél-koreai vállalat és a probléma megoldására hamarosan kiadnak egy szoftverfrissítést. Azok, akik nem akarnak bosszankodni a fennálló hibából fakadóan azt javasolják, hogy csökkentsék vissza az alapértelmezett 60Hz-re a képfrissítést, aminél a zöldülés nem mutatkozik.

Nyilván jogosan merülhet fel sokakban, hogy egy 485 ezer forint terméknél ez abszolút nem elfogadható, azonban az új technológiák bevezetésénél előfordulhatnak bakik. A Galaxy S20 Ultra-ban pedig szép számmal vannak ilyenek, és ha felidézitek az eddigieket, akkor észlelhetitek, hogy tulajdonképpen csak ezekkel volt. Másrészről, még mindig nem érkezett semmi javító patch azt illetően, hogy az Exynoss-processzor lefaragjon a Snapdragon-hoz mért lemaradásán, szóval nem igazán lennék most szoftverfejlesztő házon belül.

Az tuti, hogy tavasz végére biztosan egy kiforrott készülék lesz. Ne írjuk le olyan hamar, hiszen ezek a hibák máskor nem mutatkoztak. Amondó vagyok, hogy ha bárki Galaxy S20 Ultra vásárlásra adná a fejét, akkor se hezitáljon, max. akkor inkább, ha kijön egy szoftverfrissítés, hogy feltelepítse-e vagy sem.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.