Megszűnt a Samsung Cloudban a billetyűzetadatok szinkronizálásának lehetősége

Nagyjából 1 héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy a Samsung Cloud nevű felhőalapú tárhelyszolgáltatásban változott valami. A SamMobile csapatának tűnt fel elsők között az, hogy eltűnt az Egyéb szinkronizálható adatok listájából a billentyűzetre vonatkozó biztonsági mentés készítésének lehetősége. A jelenségre a Galaxy Világa szerkesztősége szintén felfigyelt, ugyanis a One UI 2.1-re való felfrissülést követően visszaállt az alapértelmezett állapotra a billentyűzet beállítása. Először csak valamiféle összeférhetetlenségből fakadó hibára gondoltunk, azonban ennél többről van szó, ugyanis a Samsung resetelte mindenkinél, aki telepítette az új felületet. Valószínűleg másoknál is hasonló lesz a felállás, hogy elkerüljék a megőrzésével előforduló hibákat.

A jelenséggel kapcsolatban megkerestük a Samsung Magyarországot is, akiktől nem kaptunk egyelőre részletesebb információt, viszont ígéretet tettek azzal kapcsolatban, hogyha mindez befutna, akkor tájékoztatnak.

Áprilisban eltűnt a a billentyűzetadatok szinkronizálására szolgáló funkció a Samsung Cloud-ból.
Forrás: Galaxy Világa

Nos, a tájékoztatást befutott, csak éppen más formában, ugyanis a Samsung Cloud felületén jelent meg egy közlemény a jelenségről az Értesítések között. A fura az egészben, hogy már 2020. március 15-én elérhetővé tették, azonban ez valahogy mindenki figyelmét elkerülte. Benne írtak szerint április 13-ával eltűnik ez a funkció, és ha visszacsekkoljuk, hogy mikor született meg a cikkünk, akkor fed minden mindent, hiszen egy nappal később hoztuk le, de mutatnám a közlemény ránk eső részét:

Sajnálattal tájékoztatjuk róla, hogy 2020.04.13 után a billentyűzetadatok szinkronizálására szolgáló funkciót a továbbiakban nem lehet használni.

olvasható a kiadott közleménybe.

Ezzel egy olyan hasznos biztonsági mentés opciót vesztettek el a felhasználók, amelynél pl:, a gyakran beírt szavakat eltárolta a felület, így ha új telefonra költözne át valaki, akkor nem kell újra tanítania a „saját szótárát”. (Had hozzak egy példát: ha sűrűn írod be a „Boldog születésnapot Báttya!” kifejezést, akkor a „Boldog” szó begépelését követően felajánlja a fenti szótársáv a „születésnapot” opciót, amire kattintva a „Báttya”-t.) Emellett még arról se feledkezzünk el, hogy a billentyűzetünk beállításáról is csinálhattunk back-up-ot, azaz hogy milyen kiosztásban, milyen nyelvekkel és egyéb módon használtuk.

A Smart Switch applikációja, noha nem tesz konkrét említést arról, hogy a Billentyűzet beállításairól lehet-e biztonsági mentést készíteni, de valamiért az derengene (csak feltételezés!!!), hogy a Beállítások alatti Beállítások fülbe beletartozna, ahol az alábbi olvasható: „Biztonsági másolatot készíthet a beállításokról, köztük a Wi-Fi-beállításokról és a csengőhangokról, valamint az alapvető alkalmazások beállításairól, úgymint a hívások, az üzenetek és a Naptár beállításairól.

Annyi szent, hogy a felhőalapút elfelejthetjük. Kíváncsiak lennénk a Miért?-jére, de valószínűleg hibába keresnénk meg a Samsungot, nem kapnánk kielégítő választ. Barátkozzunk meg a ténnyel, és lépjünk tovább. Nem akkora érvágás, mint amilyennek feltűntetjük 😉 – de azért mégis jobb lenne, ha ott lenne, nah!

A ‘tovább mögött’ elolvasható a hivatalos közlemény.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.