Most éppen a vérnyomásmérésre fókuszálnak a Galaxy Watch Active 2-nél

Tegnap a Samsung fura közleményeket tett közzé a hivatalos oldalán. Kezdett mindent azzal, hogy hírül adták a jövőbéli elképzelésüket, miszerint olyan kameraérzékelőn kezdenek el dolgozni, ami az emberi szem felbontását is felülmúlja. Számban kifejezve 600MP-ről volna szó, amire az átlagos ember azt mondaná, minek…! (A cikk kitért a felhasználhatóság területeire, ajánlom mindenki figyelmébe!) A másik dolog, amit elárult, hogy az a Galaxy Watch Active 2 okosóráihoz kapcsolódik, ugyanis szépen haladnak afelé a fejlesztések, hogy az EKG mellett vérnyomásmérésre is képes legyen az okoskiegészítő.

Olyannyira jól haladnak vele, hogy a dél-koreai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Minisztérium (Ministry of Food and Drug Safety (MFDS)) jóváhagyta a funkciót, amit várhatóan 2020 harmadik negyedévében indítanak útjára, de legkésőbb az utolsóban – de ne tessék mindezt készpénznek vennie!

Forrás: Samsung

Ugye ez a képesség is beépítésre került az okosórába, azonban ugyanazon helyzetben van, mint az elektrokardiográf, azaz várja a szükséges engedélyeket. Anno tavaly nyár végén, amikor bemutatták a Galaxy Watch Actice 2-t, az egyik húzó funkciója volt. Akkor azt ígérték, hogy legkésőbb 2020/Q1-ben érkezhet a szoftverfrissítés, ami élesíti a rejtett lehetőséget, azonban ez nem futott be azóta sem. Megkerestük a Samsung Magyarországot a kérdéssel, hogy mire számíthatnak a felhasználói, amire a következőt választ kaptuk:

A Samsung Galaxy Watch Active 2 EKG-ja olyan egészségügyi funkció, amelynek szigorú orvosi ellenőrzéseken kell átesnie ahhoz, hogy az Európai Uióban alkalmazható legyen. Amint a jóváhagyási folyamatok lezárulnak, a Galaxy Watch Active 2 okosóra újabb hasznos funkcióval bővül és még teljesebb képet ad a felhasználóknak az egészségi állapotukról.

De most kicsit eltértünk a témától, szóval vissza…

A vérnyomásméréshez a dél-koreai tech-óriás ugyanazt a fotopletizmográfia optikai szenzort használja, mint a pulzusnak a méréséhez. A vérnyomást pulzushullám-elemzésével számolja ki. A Samsung kihangsúlyozza a közleményben, hogy a méréshez kalibrálás szükséges, amit egy hagyományos vérnyomásérővel kell megejtenünk. Az első mérést egyszerre kell elindítani mindkét eszközön, majdpedig manuálisan rögzíteni kell az S Health applikáció hozzákapcsolódó alpontjában. A második és az utána történő mérések erre fognak támaszkodni, ezt fogják alapnak tekinteni. Hozzáteszik további, hogy havonta szükséges a kalibráció ismétlése, hogy mindenképp meglegyen a hitelesség.

A Samsung Health Monitor applikáció világszerte emberek millióinak segíthet, akiket a magasvérnyomás érint. Ez a funkció is azt a példát erősíti, hogy Samsung törekszik a legminőségibb hardvereket a leginnovatívabb szoftverekkel egy kalap alá hozni, hogy a felhasználók mobilélményén tovább javítson.

mondta Taejong Jay Yang, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletágának egészségügyi csoportjának vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.