Hasznos újítást kapott a gyári Hangrögzítő applikáció


Akadnak kis applikációk, amit az ember kevesebbszer ritkábban használ, mint a Böngészőt vagy a Facebook-ot, azonban bizonyos esetekben hasznosak tudnak lenni. Ha most járnék egyetemre, biztos az egyik kedvencem lenne a Samsung Voice Recorder névre keresztelt programja, ami magyarosabban csak Hangrögzítő néven van számon tartva.

Az elmúlt időben elég szépen kikupálódott, ugyanis a normál rögzítés mellett kapott feltűnt az interjú mód is, melyben azoknál az okostelefonoknál, amelyekben több mikrofon található van lehetőség arra, hogy szoftveresen figyeljék: honnan terjed a hang és ezáltal sokkal irányítottabban vegyék azt fel. (Kvázi kivált egy alapszintű diktafont.) Mellette még akad egy harmadik opció, a Beszédleíró, bár ez magyar nyelvre nincs kifejlesztve, azonban más világnyelveknél (pl.: német, angol, spanyol, francia, kínai, dél-koreai és stb.) bátran lehet használni.

Nos, és mi az az újdonság, ami érkezett. Csak a Kuka funkcióról volna szó, ami eddig még nem volt jelen, így ha véletlen folytán töröltél ki hangfájl, akkor azt sehogy se tudtad visszahozni. Most azonban feltűnt a Lomtár, ami korábban a Galériába vagy a Saját Mappába került beépítésre. Eléggé hülyén hangzik, de a 21.1.20.29-es frissítési verzió hozta el mindezt el.

Képernyőfotó a beépült új funkcióról.
Fotó: Galaxy Világa

Van olyan olvasónk, aki használja legalább havi szinten az app-ot? Nyilván a GDPR miatt hívásrögzítésre alkalmatlan, azonban sűrűn használom tárgyalások felvételére, ha később vissza akarom hallgatni az ott elhangzottakat. Alapvetően az senkinek se tűnik fel, ha csak kiteszem az asztalra az okostelefonom lefordított kijelzővel…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.