A Samsung piacra dobna egy pop-up kamerás okostelefont?

Elmúlt egy évtized, viszont a szelfiekamera problémája nem oldódott meg. Még mindig elveszi a helyet a kijelzőtől! Ha visszaemlékeztek egy nem olyan régi cikkünkre, akkor derenghet, hogy anno a Samsung négy különféle képernyő megoldást prezentált a tech-újságíróknak, melyben az Infinity-U, az Infinity-V, az Infinity-O és az úgy nevezetett „New Infinity” foglalt helyet. Előbbi hárommal sűrűn találkozhatott a közönség, viszont nem szabad elfeledkezni, hogy a teljesen Infinity megoldással is! Ez eddig a Galaxy A80-ban történt prezentálásra, ahol a szelfiekamerát a hátlapikamera modul mechanikus átforgatásával kaptuk meg, s lett ezáltal teljesen kivágásmentes az előlap és nőtt 85% körüli értékre a screento-body aránya. (Csak viszonytásként említeném, hogy a Galaxy S20 Ultra-nak 89.9%-os.)

A Galaxy A80-nál debütál megoldás hiába nem váltotta meg a világot, azért ritkán hallani esetet, hogy hibák adódnának a kamerával. Nyilván a sérülésre érzékenyebb, de nem ezzel vesztett közönséget a termék, hanem az árazásával, hiszen még mostanság is 160 ezer forint körül lehet csak megvásárolni hivatalos forgalmazásban, ami igen csak drága. Pláne, hogy a 2020-as A-szériák már hozzák azt a szintet. A termék arra tökéletes, hogy tanuljanak a hibáiból, amit nem éppen a hardveres vagy a szoftveres oldalának írnák fel, hanem a marketingnek és az árképzésének. Tény, hogy a szolgáltatóknál eléggé szép áron szórják ki!

A hét elején tűnt fel az interneten OnLeaks-éktől egy render-fotósorozat, amit Pigtou_-ékkal dobtak össze. A képen egy olyan készülék látható, ami pop-up kamerát birtokol. Ilyen megoldásra házon belül még sosem volt példa, így mutatnám a jelenséget:

Az OnLeaks és Pigtou_ közös kreálmánya.
Forrás: Pigtou

Első ránézésre egy abszolút középkategóriás készüléket vélhetünk felfedezni. Több jel is utal erre, hiszen a képernyő alsó részén a káva nagyjából akkora, mint a Galaxy A82018-nál. Oké, hogy a fenti résznél jelentősen vékonyodott, de vajon alul miért nem sikerült megoldani mindezt?! A hátlapi kamerasziget a 2019-es A-szériára emlékeztet, hát még a képernyő hátoldalán feltűnik ujjlenyomat-olvasó, ami megint csak „elavultnak tekinthető”.

A pop-up megoldást a OnePlus 7-éhez hasonlít, tehát nincs átfordulás, illetve „cápauszonyszerű” (eredeti nevén: Shark Fin, amit az Oppo védetett le tavaly tavasz tájt) megvalósítás. Feljön és visszamegy. Ennyi, amivel számos ázsiai gyártó (Oppo, Vivo, RealMe) már többször próbálkozott, azonban a projektek szinte mindegyike kis közönséget ért el. Állításom legélőbb példája a OnePlus 8, ahol lecserélték Infinity-O-ra. És azért akadt próbálkozás bőven!

Az, hogy mindezt egy középkategóriás okostelefonban kerül prezentálásra teljesmértékben megállja a helyét, ugyanis a Samsung az újdonságok számottevő részét mindig ezen termékcsaládban engedi útjára. Pl.: a Galaxy A80 is egy ilyen termék, vagy idézzétek fel a Galaxy A72018-at, melynek bekapcsológombjába integrált ujjlenyomat-olvasója a Galaxy S10e-ben mutatkozott később.

Ne tessék készpénznek venni a látottakat, mert olyan, mint egy UFO-akta, ami több évnyi polcon heverést követően most került nyilvánosságra. Azaz még ez se mondható el, mert ez egy szivárogtatott koncepció-fotósorozat, amiből elképzelhető, hogy semmi sem lesz. Nehéz is beleképzelni a 2020-as portfólióba, révén, hogy annyira 2018-2019-re tehető. Ettől még fejben tartjuk, névvel sajnos nem lehet ellátni, viszont a „This is first samsung smartphone with a pop-up camera” jelzőjét behúzhatja.

Utószó: ennél a modellnél sincs 3.5-es jack-csatlakozó, ellenben Type-C van, amivel zenét is átvisz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.