Miként is működik az ISOCELL HM1?

Csak a tisztánlátás kedvéért írnám le, hogy a Galaxy S20 Ultrában jelenlévő 108MP-es szenzornak a neve: ISOCELL HM1. Ugye ez az az érzékelő, amit a Xiaomi-val közösen fejlesztett ki, aztán fogták és kicsit továbbdolgozták, hogy jobb legyen a végeredmény. Az már persze vitatható, hogy jobb lett-e, hiszen, ha felidézitek a DxOMark mutatóit, akkor az jön le, hogy a Xiaomi Mi 10 Pro sajnos azon készülékek listáját erősíti, ami jobb pontszámot hozott össze. Konkrétan: összesített 2 ponttal megverte, ami azért jelentős különbségnek fogható fel.

Ettől függetlenül még a technológia lehet jó, viszont a dél-koreai vállalatnál a szoftverben több probléma is adódott, amit a premierje óta megpróbálnak helyrehozni, egyelőre inkább kevesebb sikerrel.

A Samsung fejlesztői ezzel a szenzorral építették a köztudatba a Nonacell eljárást, melynek lényege, hogyha csökken a fényviszony, akkor pixelösszevonással „rontanak a felbontáson”, viszont ezáltal egy képpontra sokkal több fény jut és lesz az elkészült fotónk zajmentesebb. Ezt videózásnál is használják. Magáról a technológiáról láthattok egy kis bevezető videót, még a tovább előtt; illetve a mögött háromrészes sorozatot, melyben bevezetik a kíváncsi embereket a részletekbe.

Zárószóként még annyit tennék hozzá, hogy jelenleg a 108MP-es érzékelő: a Samsung Galaxy S20 Ultra 5G-ben, a Xiami Mi 10 Pro 5G-ben, a Xiaomi Mi Note 10 Pro-ban, valamint a Motorola Edge+-ban van jelen.

A ‘tovább mögött’ megtekinthető a videósorozat. Angol tudás elengedhetetlen, de van angol nyelvű feliratozás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.