Ráncfelvarrást kaphat a Galaxy Note20 processzorját


Az elmúlt időszakban rengeteg kritikát kapott és még több negatív visszhangot kapott a Galaxy S20-családban debütált Exynos 990-es lapkája, amit nem csak sebességben hagy maga mögött a Snapdragon 865-ös Qualcomm versenytársát, de üzemidőben is. Nem kérdéses, hogy az ősz elejére beígért Galaxy Note20-családra össze kell kapnia magát a dél-koreai tech-óriásnak, ha nem akar előrendelőket és később vásárlókat veszíteni. Eleve a köztudatban is az szerepel, hogy a Note-széria sokkal stabilabb, kiforrott termékcsalád, ezáltal már nem felsőkategóriának, hanem prémiumnak is becézgetik, mert minden hibát, ami az S-szériánál tavasszal mutatkozott javítanak és még plusz újdonságokkal megtoldanak.

Korábban volt arról pletyka szintű hír, hogy a Qualcomm-féle Snapdragon 865+-szal érkezhet a Galaxy Note20, azonban mára már tisztázott tény, hogy ez egyelőre badarság, ugyanis nincs jelenleg a levegőben ilyen jellegű projekt. A Samsungnak is célja, hogy más gyártótól ne függjön, hiszen a sajátfejlesztésekkel alacsonyabbá tudják tenni az előállítási költséget, és még ha a technológia „feltalálására” invesztál is, hosszútávon jobban jár ezzel a folyamattal, mert több készülékét szerelheti fel a saját lapkájával.

Exynos 992 lehetséges kreatívja.
Fotó: Galaxy Világa

A mostani információk szerint a Galaxy Note20-család egy ráncfelvarrott lapkakészletet kaphat, ami Exynos 992 néven érkezhet. Dél-koreai bennfentesektől a SamMobile csapata azt is megtudta, hogy ez már nem 7nm-es gyártástechnológiával készülne, hanem 6nm-essel, azaz még energiatakarékosabb és terhelhetőbb lenne.

A hírszösszenetben az a fura, hogy még a köztudatban nem szerepel a SoC (System on Chip) híre. Egyes informátorok szerint 1-3%-kal jobb teljesítményre lesz képes, mint a Snapdragon 865-ös SoC, bár ne feledkezzünk el arról, hogy nincs kizárva a Qualcomm általi lépés, azaz, hogy piacra dobja a ‘+’-os változatot, aminél húznak némiképp a dolgokon. Az Exynos 992 premierjeként 2020/Q3-at jósolják, ami egybe esik a Note-család érkezésével. Mellette még Vivo készülékébe debütálhat, de csak az év utolsó felében.

Annyi szent, hogy a Samsungnak össze kell szednie magát, mert hiába van világjárvány, a Galaxy S20 eladási mutatói sehogy se lettek magasak. Lehet bármire fogni, de amellett, hogy a készülék drága lett – és most az Ultra tagra gondolok – nem hoz olyan szintű teljesítménybéli előrehaladást, ami túlmutatna a versenytársakon. Talán az se véletlen, hogy a Samsung a Galaxy S10-szériát benntartja egész évben a piacon.

Zárószó gyanánt pedig felidézném a Galaxy S10e-t, ami most tökéletes ellenfele lehetne az iPhone SE2020-nak, csak hát kifutott… A portfólióba kellett volna tartani!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.