Premierje előtt kapott javítófrissítést a Galaxy Tab S6 Lite


Ritkán számolhatok be olyanról, hogy egy készülék a megjelenése előtt kapjon frissítést és mindezt be is jegyezzék a hivatalos patch note-jába. A Galaxy Tab S6 Lite esetében ez történt. Május 1-jével vette kezdetét a terméknek az előrendelési időszaka, amiről nemsokára lesz külön cikk. Hivatalos forgalmazásba csak hónap közepén kerülhet, azonban a Samsung szoftverfejlesztő csapata gőzerővel azon van, hogy minden fennálló hibát javítson a megjelenésére, valamint olyan funkciókat építsen bele az alapszoftverbe, amikre első körben nem volt idejük, lehetőségük.

További érdekesség, hogy míg a SIM-kártyás variáns április 20-án, addig a Wi-Fi változat csak 28-án kapta meg a javítófrissítést. A frissítés méretéről nincs információnk, de azt szinte biztosra lehet venni, hogy az első bekapcsolást követően már valószínűleg frissítést ajánl fel a készülék a felhasználóinak.

Az LTE-változatban feltűnik egy olyan funkció, az “Élő feliratozás”, amit a Wi-Fi frissítési leírásában nem említenek. Ez több dologra adhat következtetni: (1) elfelejtették megemlíteni, vagy (2) már abba korábban beépítésre került, vagy (3) csak később kapja meg.

A termékről még április közepén írtunk hosszabban. Főbb jellenvonásai között tartható számon az a tény, hogy hiába beszélünk egy olcsóbb készülékről, a Samsung nem vonta meg tőle az S Pen képességet, mint mondjuk a Galaxy Tab S5e-től. Processzorját ugyanaz a lapkakészlet adja, mint amivel a Galaxy A51-et is felszerelték. Akkumulátorának idejénél pedig 12 órát emlegetnek a weboldalon, ami korrektnek tekinthető. A dél-koreai vállalat középkategória helyett inkább egy felső-középet hozott el a felhasználónak, aminél a tudás és az ár arányára nem lehet panasz, hiszen alapvetően 100 ezer forint alatt normális tabletet vásárolni nem igazán lehet.

Fotó: Samsung

Buildszám: P610XXU1ATD5 | P615XXU1ATD5
Android verziója: Q (Android 10)
Kiadás dátuma: 2020-04-28 | 2020-04-20
Biztonsági javítás szintje: 2020-03-01

Alább olvashatók az újdonságok, frissítések:

  • A következő funkciók frissültek:
    • Fényképező
    • Üzenetek
    • Billentyűzet
  • Javítottuk a(z) Érintőképernyő stabilitását.
  • Javítottuk az Wi-Fi-kapcsolatot és annak stabilitását.
  • [SM-P615] Új funkció hozzáadva: Élő feliratozás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.