A Galaxy A51 a világ legnépszerűbb Android okostelefon-modellje

Mint ahogy tegnap említettem, sorra jönnek ki az első negyedévnek a piackutatásai. Aki el szeretne mélyedni a témában, azoknak javaslom az “Elemzés” névre keresztelt rovatot, ahol kutakodhat az archívumban és visszaolvashatja az eddig publikált érdekességeket. Csütörtökön már lehullott a lepel arról, hogy a legnépszerűbb okostelefonok TOP3-as listájában ott szerepel a Galaxy A51, azonban jogosan merülhet fel a keresztkérdés, hogy mi a helyzet az Android-ot használó készülékek piacán?! Ott ugyanez a lista érvényes vagy van-e esetleg némi változás?

A Strategy Analytics mérései alapján a Samsung Galaxy A51 a világ legnépszerűbb Android operációs rendszert futtató okostelefonja! Oké, de jogosan merülhet fel sokakban az, hogy akkor a Canalys által mért mutatók esetén miért előzi be őt a Xiaomi? – A válaszra talán két logikus magyarázat létezik, amik szorosan összekapcsolódnak: (1) ezek a cégek nem rendelkeznek pontos számokkal, viszont saccperkábéra azért be tudják lőni az értékeket; (2) illetve a Canalys-nál a második helyen a Redmi 8 & 8T szerepel, azaz két készülék került egybe mosásra. Bárhogy nézzük, fura, hogy csak részleges az egyezés, de nagyjából azért fedi egyik a másikat.

A globális okostelefon-szállítások cirka 275 millió darabot értek el 2020 első negyedévében. Az Android szegmens az összes okostelefon 86%-át képviseli az időszakban. A világszerte értékesített okostelefonok döntő többsége Android modellek.”

mondta Linda Sui, a Strategy Analytics igazgatója.
A legnépszerűbb androidos okostelefonok 2020 első negyedévében.
Forrás: Strategy Analytics

A piackutatócég talán legérdekesebb tényfeltárása 2020 első negyedévével kapcsolatban az, hogy felfért a TOP3-ba az a Galaxy S20+, ami a Canalys kimutatásában nem mutatkozik. Másrészről, azt se szabad elfelejteni, hogy csak márciusban látott napvilágot és hiába hozzuk fel példaként azt, hogy volt rá pre-order, mégis valahol kicsit sántít az előnyös jelenléte. Aztán ott az a hír, mely szerint a Galaxy S20-széria cseppet se ment akkorát, mint a korábbi generációk. Ezért se jön ki a matek, de mivel hivatalos oldal információiról beszélünk, megírjuk!

A TOP5-ben a negyedik helyen mutatkozik egy holtverseny, ugyanis a Galaxy A10s ugyanakkor piaci részesedéssel hozott, mint a Redmi Note 8 (ahol nem szerepel a 8T). A legjobb öt között tehát hat készülék kap helyet, 3-3-as megosztásban.

Zárásképpen másfelől hozzátenném, hogy a Samsung részéről a felsőkategóriás jelenlét annyira nem lehetetlen, hiszen 2018/Q1-ben a Galaxy S9+ is tudni hozott 1,5%-os piaci részesedést; és legjobb tudomásom szerint tavaly a Galaxy S10+ is felfért a TOP5-be, bár erről sehol se találok most hirtelenjében forrást.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.