Befutott a One UI 2.1-es kiegészítő frissítése a Galaxy Fold-nak

Most nézem, hogy a piszkozatok között két cikk is hever, amelyeknek már réges-régen kinn kellene lenniük az oldalon, de majd a következő napokban változtatok a helyzeten. Most azonban az egyiket feldolgoznám, ami a Galaxy Fold-ra irányul. A tavalyi év leginnovatívabb terméke 2020. április 6-án kapta meg a One UI 2.1-es felületét az Android 10 társaságában. Előtte a Pie operációs rendszerrel futott, azonban ez mára már a múlté. Az akkoriban kiadott frissítés F900FXXU3BTCD buildszámon volt elérhető, ami csak részleges One UI 2.1-nek feleltethető meg. Gondolom akadtak átírással problémák, ezért bizonyos részeit a szoftverfejlesztők a májusi biztonsági frissítés mellé csapták, hogy nagyobb legyen a pakk.

Ugye a One UI 2.1-gyel érkezett a Galaxy S20-család és a Galaxy Z Flip, melynek funkciói között ott szerepelt a Quick Share és a Music Share. Emellett, ami eléggé WÁÓ-faktoros volt, hogy immáron az Óra alkalmazás támogatottá vált a Spofify általi jelzésre. (XEH hivatalos patch note-jában ott szerepel, így úgy veszem, hogy a magyarországi felhasználók is élvezhetik ezen nagyszerű lehetőségét a Samsung valaha piacra dobott legdrágább készülékén.) Igen ám, azonban nem mindent újdonságot kapott meg, mint azt fentebb írtam.

Gondolok legfőképpen a Fényképezőben fellelhető újdonságokra, mint pl.: az Okos felvétel, ami 10 másodpercben készít képeket és videót, hogy semmiképp se maradj le az adott pillanatról, majd aztán kiválaszthatod azt, amelyiket a legjobbnak véled. Ott a Profi videózás mód is, ha nem szeretnéd, hogy a mesterséges intelligencia szabja meg, mik legyenek a beállítások. Nem szabad elfeledkezni az éjszakai time-lapse-ről sem, amikor a gyengébb fényviszonyok se okoznak a készüléknek problémát ebben a módban.

A kiadott frissítés a F900FXXU3BTDD buildszámon fut, és már egy hete elérhető. Amondó vagyok, hogy Galaxy Fold tulajdonosoknak kötelező a feltétele. A kép alatt megtekinthető a hivatalos leírása az újdonságoknak.

(Zárásképp jegyezném meg, hogyha nem érkezett még meg a frissítés, akkor sem kell pánikba esni, mert a szerverekre fokozatosan engedik rá a készülékeket, hogy elkerüljék a terhelést. Másrészről, javasolt ilyenkor használni a manuális frissítési lehetőséget a Beállítások menüpont Szoftverfrissítés almenüjében; vagy ott a Samsung Smart Switch PC-re telepíthető programja, amivel hasonlóképp van módotok ránézni a frissítés elérhetőségére.)

A Galaxy Fold egyszerű, ám annál nagyszerűbb kreatívja.
Forrás: Samsung

Buildszám: F900FXXU3BTDD
Android verziója: Q(Android 10)
Kiadás dátuma: 2020-05-06
Biztonsági javítás szintje: 2020-05-01


Alább láthatja az újdonságokat:

 • AR-emoji: Az AR-Emoji olyan fejlesztésekkel egészült ki, mint a manuális szerkesztés és Az arckifejezések továbbfejlesztett felismerése.
  ※ Mivel Az AR-Emoji új verzióra frissült, minden korábban mentett AR-Emoji törlődni fog Az AR-Emoji alkalmazás következő megnyitásakor.
 • A Fényképező új funkciói: Különböző új menük, módok és szűrők kerültek be az alkalmazásba, így például:
  • az AR-zóna,
  • az Okos felvétel,
  • a Profi videó,
  • a Saját szűrők,
  • a Szelfi tónusa,
  • az éjszakai time-lapse
  • és az elülső kamerás, FHD/UHD-felbontású, 60 képkocka/mp sebességű videófelvétel.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.