Megérkezett az 5G képes adathálózat támogatása a Telekomnál lévő Samsung készülékekre

Új évtizedbe léptünk 2020-ban, azonban ez nem azt jelenti, hogy az 5G hálózat most jelent meg Magyarországon – inkább csak azt, hogy a terjeszkedése által egyre többször kerül szóba a hétköznapi embereknél. A Telekom már 2018 júliusában elstartoltatta a hazai projektjét, igaz akkoriban csak a Krisztina körúti székházában lehetett élvezni a szolgáltatás előnyeit. Azóta majdnem két esztendő telt el, és immáron már több esetben élvezhető a jelenléte.

Nem tudom, hogy tudtátok-e, de 2020. április 9-től szeptember 30-ig zajlik az „5G Mobilnet promóció”, melynek keretében a szolgáltató automatikusan, díjmentesen biztosít 5G opciót adott:

  • 6 hónapon keresztül, ha Korlátlan Net, Korlátlan Net Max, Flotta Korlátlan Net és Üzleti Adat Korlátlan mobilinternet szolgáltatással rendelkezel, vagy a promóció ideje alatt ezekre a netekre váltasz. A 6 hónap lejártát követően 4G hálózaton tudsz netezni.
  • 3 hónapon keresztül, ha Net 10 GB, Flotta Net 10 GB, Flotta Net 20 GB és Üzleti Adat 15 GB mobilinternet szolgáltatással rendelkezel, vagy a promóció ideje alatt ezekre a netekre váltasz és 5G képes okostelefont vásároltál, vagy vásárolsz tőlünk. A 3 hónap lejártát követően 4G hálózaton tudsz netezni.

    Megjegyzés: A szolgáltatás kizárólag belföldön érhető el, roaming helyzetben nem vehető igénybe. Az aktiválás napjától indulnak az időintervallumok.

A Telekom Hungary jelenlegi 5G képes készülékeinek portfóliójában öt darab okostelefon kap helyet, melyből három Samsung termék. Név szerint: a Galaxy Note10+ 5G, a Galaxy S20+ 5G és a Galaxy S20 Ultra 5G. Ugye hiába volt eddig ilyen készülék, ha szoftveresen nem volt felkészítve a hálózat fogadására és kezelésére. Májusban azonban változás állt fel, ami annyit takarna, hogy a legújabb frissítéssel Támogatottá vált az 5G adathálózat. Azaz, ha a fenti szolgáltatás már beaktiválásra került az a fentebb felsorolt triód esetében, akkor használhatod egyből.

FONTOS: az elmúlt napokban kiadott frissítés csak a TMH CSC kódú modellekre futott be, azaz, csak a Telekomnál forgalmazott (vagy annak szoftverét birtokló) készülékek élvezheti az 5G képességet. A független (XEH) és a Vodafone (VDH) által forgalomba hozott termékeknél nincs a patch note-ban, amiből arra következtetek, hogy még várniuk kell.

(Zárásképp jegyezném meg, hogyha nem érkezett még meg a frissítés, akkor sem kell pánikba esni, mert a szerverekre fokozatosan engedik rá a készülékeket, hogy elkerüljék a terhelést. Másrészről, javasolt ilyenkor használni a manuális frissítési lehetőséget a Beállítások menüpont Szoftverfrissítés almenüjében; vagy ott a Samsung Smart Switch PC-re telepíthető programja, amivel hasonlóképp van módotok ránézni a frissítés elérhetőségére.)

A térkép mellé némi magyarázat:

„A szolgáltatás induláskor Budapesten az V., VI. és VII. kerület egyes részein, a Telekom Könyves Kálmán körúti székházában és az azzal szomszédos Groupama Arénában, a Puskás Ferenc stadionban, Zalaegerszeg belvárosában, valamint a zalaegerszegi ZalaZone járműipari tesztpályán érhető el.”

olvasható a Telekom oldalán.
A Telekom 5G lefedettsége Magyarországon.
Forrás: Telekom
  • Galaxy Note10+ 5G – SM-N976B
  • Galaxy S20+ 5G – SM-G986B
  • Galaxy S20 Ultra 5G – SM-G988B

Buildszám: N976BXXU3CTC9
Android verziója: Q(Android 10)
Kiadás dátuma: 2020-05-11
Biztonsági javítás szintje : 2020-04-01

Buildszám: G986BXXU2ATDD
Android verziója: Q(Android 10)
Kiadás dátuma: 2020-05-09
Biztonsági javítás szintje: 2020-05-01

Buildszám: G988BXXU2ATDD
Android verziója: Q(Android 10)
Kiadás dátuma: 2020-05-09
Biztonsági javítás szintje: 2020-05-01

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.