Így működik a Galaxy Z Flip seprű technológiája!

Az összehajtható érintőképernyős okostelefonok talán egyik legnagyobb kérdése az volt, hogy miként oldható meg az, hogy a kijelző bírja a hajtogatást?! Ne törjön meg, időtálló legyen, és azért valamilyen szinten bírja a fizikai behatásokat, pl.: a könnyedebb ejtéseket. Aztán második körben ki kellett azt is vitelezni, hogy az állandóan mozgásban lévő rész ne koszolódjon, hiszen a por és apróbb szemcséjű „idegen anyagok” kárt okozhatnak a zsanérszerkezetében, valamint belső mechanikában. (Nem lennék jó mérnök, ennyi problémamegoldással.)

A Galaxy Z Flipnél újfajta – úgy nevezett – seprű technológia debütált. A Samsung mérnökei rugalmas anyagot akartak használni, mint pl.: a fogkefénél a szálak, amelyek képesek a fog alakjához alkalmazkodni, azonban nem voltak eléggé ellenállók a kopásból és a torzulásból fakadóan, így továbbhaladtak a porszívókeféknél használt nejlonszálak felé. Ezek már hosszantartó használat után is képesek megőrizni alakjukat és rugalmasságukat. Mindezt úgy helyezték el a zsanérszerkezetben,  hogy azok beleférjenek és a mikroszkopikus réseket is lefedjék. Ez lett végül a Seprűszál Dyson vákuum tisztító.

Nem olyan régen a Samsung készített az átlagembereknek egy infografikát, melyben mindezt leírja, illetve bemutatja a zsanért is, hogy miként képzeljük el ez a valóságban. A gyártó elmondása szerint 200 ezer hajlítást mindenképp ki kell bírnia a terméknek, ami napi 100 esetében 5 éves életciklust ígér. Ez azért nem rossz!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.