Dél-Koreában zöld utat kapott az EKG funkciója a Galaxy Watch Active 2-nek

Tegnap a Samsung Electronics bejelentette, hogy a dél-koreai Élelmezési és Gyógyszerbiztonsági Minisztériuma (Ministery of Food & Drug Safety, röviden MFDS) részéről megkapta a Galaxy Watch Active 2-család az elektrokardiogram funkcióját. Mielőtt felkapnánk a fejünket, kihangsúlyoznám, hogy csak Dél-Koreában startolt el, világviszonylatról egyelőre nem tudok beszámolni, ugyanis a különböző országok/régiók hasonló minisztériumának kell rábólintani, hogy a mérések hitelesek, s ezáltal engedélyezhető annak bevezetése az okosórára.

Ez egy roppantmód hasznos funkció, hiszen a felhasználóknak lehetősége van a szívritmusmérésre, illetve a mért adatok elemzésére, ahol olyan fontos tényre is fény derülhet, mint pl.: ha az embernek van pitvarfibrillációja – magyarosabb környezetben: szívritmuszavara.

Az EKG mérésének folyamata a Galaxy Watch Active 2-nél.
Fotó: Samsung

Örömmel jelentjük be, hogy az az MFDS engedélyezte az EKG funkciót. (…) Ha párosítjuk a Galaxy órák fejlett hardverjeit innovatív szoftvermegoldásokkal, akkor páratlan élmények teremtődnek – például: esetünkben kényelmes és elérhető egészségügyi ellenőrzés a világ több millió felhasználója számára. Ez csak az egyik módja annak, hogy a Samsung úttörőként egyszerű, kényelmes és tájékozott képet nyújtson mindenki számára egészségi állapotukról.

mondta TaeJong Jay Yang, a vállalati SVP és a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletágának egészségügyi csapatának vezetője

Ez a funkció betekintést nyújt a felhasználó egészségébe, lehetővé téve számukra az eredmények megosztását orvosaival, hogy megalapozottabb döntéseket hozhassanak, s ezáltal egészségesebb életet élhessen, különösen, ha a vérnyomásméréssel kombinálják. A mérés során a felhasználónak az ujját a szenzorra kell helyeznie, ami a felső gomb, miközben az alkarját megtámasztja.

Külön ki kell hangsúlyoznom, hogy a Samsung az EKG mellett a vérnyomásmérést is élesítette a régióban. Úgy fest a dél-koreai vállalatnak sikerült mindkét akadályon egyszerre túllennie.

Érdemes megjegyezni, hogy az EKG és a vérnyomásmérés elérhetősége attól függ az egyes országokban, hogy a Samsung milyen gyorsan képes megszerezni a helyi hatóságoktól a szükséges jóváhagyásokat. Az Egyesült Államokban az FDA foglalkozik ezzel, azonban a koronavírus-járvány miatt csúszik az élesítésének folyamata. Ha viszont elérhető lesz, akkor azt egy szoftverfrissítésbe építve teszik aktíváltá. A tech óriás amúgy az év harmadik negyedévére ígéri a főbb országokba történő bevezetését.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.