Megérkezett a sima Samsung T7 külső SSD Magyarországra

Egyre többször kerülnek szóba manapság a Samsung külső adathordozói. Nem véletlenül, hiszen tárhelyből sosem elég; főleg akkor, ha valaki tényleg ki akarja élvezni az okostelefonja adottságait. A dél-koreai tech-gigász még az év elején jelentette be a Samsung T7-család az érkezését, amelyben az alapmodell mellett egy ujjlenyomat-olvasóval ellátott is szerepelt. Ez utóbbi került még január végen bevezetésre, amelyre különféle csatornákon afféle előrendelési promóció elstartolt. Az akkori sajtóanyagban tisztázta a Samsung, hogy az év második negyedévében érkezhet a szimpla modell, ami nyilván olcsóbb árazásban részesül a kimaradt biztonsági faktor hiányából fakadóan.

Azóta eltelt egy negyedév, és Magyarországra is megérkezett a Samsung T7 szimpla variánsa, ami tényleg csak annyiban marad el a testvérétől, hogy nem rendelkezik ujjlenyomatos védelemmel. Ha viszont ez nem hiányzik, akkor egy sokkal barátibb ár köszön vissza. De mielőtt rátérnék, bemutatnám a terméket teljes valójában.

Átvitel egy szempillantás alatt
Fotó: Samsung Magyarország

A Samsung T-szériája többek között azért kedvelt a piacon, mivel ütésállósággal van felvértezve. Furcsán hangozhat ez a jellemvonása, azonban annál hasznosabb. Révén, hogy egy hordozható – azaz nem beszerelt – kütyüről van szó, nagyobb százalékban fordulhat elő annak véletlenszerű leejtésének valószínűségi. Elég csak felidézni, hogy hányszor rántottad le a laptopod egerét (vagy rosszabb esetben az egész gépet)?! Az SSD alapvetően azt jelenti, hogy mozgóalkatrész nélküli tároló, itt pedig még alumínium is körbe veszi, hogy 2 méterről való leeséstől se legyen baja.

Azért sem kell aggódnod, hogy túlmelegszik, ugyanis a T7 fejlett túlmelegedés elleni megoldással van ellátva. Az ePCM technológiát és a dinamikus hővédő eszközt használja a hőellenálláshoz és -vezérléséhez, így hiába kompakt, még a gyors sebesség mellett is képes optimális hőmérsékleten maradni. Mindezt egy 8mm vastag aluminiumvázba rejtették el a mérnökei, amire 3 év jótállást vállalnak. A külső hordozó zsebben elfér, hiszen 57mm széles, illetve 85mm magas, azaz egyáltalán nem nagy, teljesen zsebbarát méretű.

A gyorsasága magáért beszél. Az USB 3.2 Gen 2-vel veri a piacon lévő konkurenciát. A beépített PCIe NVMe technológia által akár 1.050MB/s olvasási-, illetve 1.000MB/s írási sebességet is lehetővé tesz. Ezáltal a T7 szinte kétszer gyorsabb, mint az előző modellje, a T5. Az adatok védelméről pedig a hardveres szintű AES 256 bites titkosítású jelszó gondoskodik.

(FRISSÍTVE: a jelszavas titkosításért felelő applikációt a Play Store-ban Samsung Portable SSD néven találjátok; míg PC-hez ide klikkelve.)

Fotó: Samsung

Színvariánsainál: a szürke, a kék és a piros köszön vissza, valamint a méreténél: az 500GB-os, az 1TB-os, illetve a 2TB-os felszereltségű. Mutatnám, hogy miként alakul a magyarországi árazása:

Kapacítás:Szín:Modellkód:Nyitó ár:
500GBSzürke, Kék, PirosMU-PC50047 990 Ft
1TBSzürke, Kék, PirosMU-PC1T075 990 Ft
2TBSzürke, Kék, PirosMU-PC2T0141 990 Ft

Május 22-én startolt el a bevezető promóciója, melynek keretében 10%-ot elengednek a vételárából, ha május 30-ig bármelyiket az egyik Samsung márkaboltban megvásároljátok. (Itt írtunk a részletekről.)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.