Befutott a várt Gear S3 és Gear Sport frissítés a magyar felhasználókhoz is

A hónap közepén robbant a hír, miszerint a Tizen rendszerért felelő szoftverfejlesztő-csapat nem hagyja maga mögött egykori – a Gear S3 Frontier, a Gear S3 Classic és a Gear Sport – felhasználóit, és kiad egy frissítést, amivel mondhatni a Galaxy Watch Active-széria szintjére hozzák fel az idejétmúlt készülékeiket, hogy ezzel is példát mutassanak a hűségük viszonzása érdekében. Holott nem kellene, hiszen bőven túl vannak azon életpályájukon, ameddig biztosítaniuk kellene mindezt. Nyilván a Samsung Voice eltűnése is közrejátszhatott a döntésben (ami 2020. június 1-jével száműzésre kerül!), mégis csak a dél-koreai vállalat saját asszisztenséről van szó, amit immáron Bixby-ként visznek tovább, a Galaxy S8 óta.

Mint a címsorban írtam, a magyarországi felhasználók is örülhetnek, ugyanis befutott a frissítés az XEH régióba. A 106.5MB-nyi tárhelyet felemésztő frissítés buildszámában (R760XXU2FTD4) nincs eltérés, ahogy a tartalmában sem. Az előző cikknél ellenben megígértem, hogyha megérkezik, akkor megemlékezünk róla, így most lerónám a beígért tartozásomat – valamint leírnám magyarul is, hogy mégis mi az, ami befutott a napokban.

Ha Samsung Gear S3-szérival, vagy Samsung Gear Sport-tal rendelkezik, akkor a Gear Wearable nevű applikáción keresztül tudod csekkolni, hogy már ráengedik-e a készüléked a Frissítési szerverekre. Ezt manuálisan az [Óra szoftverének frisítése] -> [Letöltés és telepítés] almenüjében teheted meg, ha viszont nincs találat, akkor marad a várakozás, ugyanis okosórát PC-n keresztül Smart Switch-csel nem lehet frissíteni.

A Samsung Gear S3 Frontier kreatívja.
Fotó: Samsung

Az alábbiak az újdonságok:

 • Bixby: Az új Bixby segít egyszerűbben elintézni a teendőket. Adott célok kitűzésével kezdheti el az edzést, vagy megkérdezheti a saját város és az úti célja közötti időeltolódás mértékét.
 • További jelzőfunkció az óraszámlapon és a háttérben futó alkalmazás – például: az edzéskövetők vagy az időítők – megjelenítéséhez. A jelzést megértintve visszaléphet az alkalmazásra.
 • További emotikonok különböző bűrtónusokkal.
 • Továbbfejlesztett felhasználói interakció az alábbi funkiókkal:
  • Az Always on Display képernyője egyszerűbben olvasható töltés közben és az Akkumulátorkímélés üzemmódban.
  • Egyszerűbb átrendezni a Gyorspanel ikonjait.
  • Az Időzítő és a Stopperóra alkalmazás kényelmesebb használható.
  • A Watch intuitívabban jelzi az Alvás üzemmódot.
 • A Samsung Health fejlesztése:
  • Javult a köridők követése a futás és a kerékpározás során.
  • Bekerült a Napi tevékenység funkció, amely megjeleníti a felhasználó napi tevékenységét (Mozgás, Edzés, Óránkénti tevékenység)

A második oldalra [2] klikkelve megtekinthetitek a frissítés leírását, amit az egyik felhasználó töltött fel Facebook-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.