Katonai szintű biztonsággal vértezik fel a Galaxy S20 Tactical Edition-t


A Samsung Electronics America bemutatta a Samsung Galaxy S20 Tactical Edition (rövidebben: TE) okostelefonját, amit „küldetésre-kész” (mission-ready) termékként is becézgetnek. Mindentéren a Szövetségi Kormány és a Honvédelmi Minisztérium (DoD) szereplőinek egyedi igényeihez igazítottak. Testreszabott szoftverrel és szolgáltatáskészlettel rendelkezik, illetve ügyeltek arra is, hogy zökkenőmentesen működhessen számon meglévő és kifejezetten fontos perifériával. Ezek mellett támogatja a taktikai és osztályozott alkalmazások követelményeit; különösen azokat, amelyeket arra terveztek, hogy segítsék a terepen lévő kezelőket a navigálásban.

A Galaxy S20 TE DualDAR architektúrával van felvértezbe, amely az NSA szabványok alapján kétrétegű adattitkosítást biztosít az afféle osztályozott küldetésekben történő legszigorúbb titkosítási szinten kezelt adatok védelmében.

„A Honvédelmi Minisztérium ügyfeleitől és partnereitől érkezett koordinációk és visszajelzések végterméke a Galaxy S20 TE. (…) Biztosítja a katonák részére a technológiát, amely előnyt biztosít számukra a terepen, illetve az informatikai csapatnak a könnyen telepíthetőséget, és az annál ois fontosabb biztonsági csatornákat.”

mondta Taher Behbehani, a mobil B2B részleg vezetője, a Samsung Electronics America ügyvezető igazgatója és ügyvezető igazgatója.
Fotó: Samsung

Nem sok mindent lehet tudni a termék belső tudástáráról, azt viszont igen, hogy többcsatornás adatkommunikációval látták el, hogy biztosítsák minden körülmények között a dedikált kapcsolatot a missziók sikerességéért felelős rendszerekkel. Ott az újdonságok tárházában: a privát SIM modul, az 5G képesség, a Wi-Fi6 és még CBRS hálózati támogatás se maradhatott ki, hogy több személlyel tudjanak kommunikálni az adott környezetben.

Azáltal, hogy a felhasználói még elégedettebbek legyenek, és még jobban illeszkedjen hozzájuk a termék, számos eszközfunkció került testreszabásra. Bekerült egy úgy nevezett „Night-vision” mód, azaz magyarosabban éjjellátó mód, annak érdekében, hogy a használója éjjellátó szemüveg viselésekor se kerüljön hátrányos helyzetbe. A „Steath mode”, avagy „Lopakodó mód” lehetővé teszi az mobilhálózat letiltását, valamint az összes rádiófrekvenciás sugárzás elnémítását. Ezen kívül a kezelők könnyedén feloldhatják a termék kijelzőjét fekvő módban, miközben az a mellkasukhoz van erősítve; illetve gombnyomással gyorsan elindíthatják a leggyakrabban használt alkalmazásukat.

Természetesen a DeX üzemmód se kerülhetett ki a Galaxy S20-ból, ami hozza magával a PC-szerű élményt; valamint több olyan terepen használt alkalmazással (ATAK, APASS, KILSWITCH, BATDOK) is kompatibilis, amire az ügyfélköre igényt tart. Mondanom se kelljen, de a biztonságának egyik alappillérét a Knox adja, míg a másikat a DualDar architektúra, amely kétrétegű titkosítást tesz lehetővé. A TE szoftveréért a Védelmi Információs Rendszerek Ügynöksége (DISA) felelt.

A tervezők figyelmét az se kerülte el, hogy egy strapabíró okostelefont alkossanak, így különleges extra védelmet biztosító tokkal látták el, ami könnyedén a ruházathoz lehet erősíteni. Igaz a hivatalos közleményben nem említik, de a képek visszacsatolást adnak azt illetően is, hogy kesztyűben is lehet használni – kb. mint az XCover-szériát.

A Galaxy S20 TE hardveréért a Qualcomm Snapdragon 865-ös lapkája felel, ami ugye 7nm-es gyártástechnológiával készült; míg felszereltségben 12/128GB-ot kapunk, de ha utóbbi kevés volna, akkor megtoldható 1TB-os microSD-vel. Az amerikai Samsung 2020 harmadik negyedévében kezdi meg a termék bevezetését b2b vonalon.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.