Titán vázzal érkezhet a következő Samsung okosóra

Nem olyan régen beszámoltunk arról, hogy az elmúlt 2 évben miként teljesített a Samsung az okosórák területén. Az okostelefon felhasználók egyre nyitottabbak ezen kiegészítőre, hiszen számos hasznos funkcióval vannak felvértezve, nem beszélve arról, hogy bizonyos típusok képesek fogadni az eSIM-et, amivel önállóan – értsd: telefonmentesen is – lehet használni. Tavaly a Galaxy Watch Active-család megszületésére helyeződött a fókusz, ami lényegében a Gear Sport-ot és a Gear Fit 2 Pro-t reformálta meg, s tette sokak számára kedvelt modellé. Most, hogy lassan két éve annak, hogy bemutatkozott a Galaxy Watch a tradicionális vonalat kedvelő személyek fele nyithat újfent az augusztusban érkező modelljeivel.

Az elején szeretném leszögezni, hogy nincs tisztázva: se az érkezésének fix időpontja, se pedig a neve. Ergo, ugyanakkora százalékban hívhatják Galaxy Watch Active 3-nak, mint Galaxy Watch 2-nek; de akár még új nevet is kitalálhat neki a dél-koreai tech gigász. Az viszont bizonyított tény, hogy a modellkódjaik le lettek foglalva, amely között: az SM-R840 és az SM-R850 kap helyet. Valószínűleg ismételten két méretbe érkezik.

A Galaxy Watch egykori Life-style fotója.
Fotó: Samsung

Nincs tisztázva továbbá az sem, hogy milyen készülékvázat kaphat. Ugye a Galaxy Watch Active 2-nél a megszokott alumínium mellé elhozták a rozsdamentes acél opciót – most viszont számos külföldi tech oldal információja szerint nincs kizárva, hogy továbbhaladnak a prémium vonalon, ami azt jelentené, hogy titán-vázszerkezettel is befuthat.

Ha pedig beigazolódik a tény, akkor a Samsungnak ez lesz az első ilyen okoskiegészítője. Nincs kizárva a pletyka ténylegessége, ugyanis a tavalyi évben az Apple már elhozta az Apple Watch Series 5 esetében. Mellesleg a titán nem újdonság az órák iparágában, hiszen a hagyományos karóráknál már régóta használják. Az intelligens órák piacára viszont most kezd betörni a különleges elem, amit még a királyvíz sem old. A dél-koreai fejlesztők valószínűleg egy speciális bevonattal kezelik majd, hogy megakadályozzák a foltosodását és a sárgulását, mivel hajlamos a porózus anyaga miatt.

Nem utolsó sorban kiemelendő, hogy nagyon jól néz ki, illetve ez egy nagyon erős, könnyű és tartós anyag. A hidegzuhany viszont akkor érkezik, amikor majd meglátjuk az árát, ugyanis jelentősen drágábbra lehet számítani, mint az alumínium vagy éppen a rozsdamentes acél esetében. Ha a konkurens modellt veszük alapul, ahol az alap alumíniumban 399 dollár, míg a titánban 799 dollár, akkor 400 dolláros (~125 ezer ft) felárat figyelhetünk meg, ami eléggé húzós. Amúgy annak idején, amikor a Galaxy Watch megjelent a 42mm-es variáns 329 dolláron, míg a 46mm-es 349 dolláron nyitott.

Zárásképpen még annyit jegyeznék meg, hogy szinte könyvelhető a 8GB-os belső tárhely kapacitása, illetve a nagyobb akkumulátora, ami meghaladhatja a 330mAh-t is. Szerintem nagyon jól nézne ki, reméljük augusztusban bemutatják!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.