A 2020-as Samsung tévéibe beépülésre kerül a Samsung Health alkalmazás


Tegnap a Samsung részéről érkezett egy bejelentés, melyben büszkén adták hírül, hogy a Samsung Health alkalmazása immáron nem csak okostelefonok és tableteken érhető el, hanem a 2020-ban piacra dobott okostévéik szoftverében is. A cél, hogy az otthoni edzést megkönnyítsék és vásárlói körüket fitten tartsák – még ebben a különleges időszakban is, amikor a járvány helyzet megakadályozza az embereket a szabadabb testmozgásban.

„A Samsung Health célja az, hogy egészségesebb életre motiválja a felhasználóit. (…) Tudtuk, hogy ehhez egy felhasználói-központú és magával ragadó platformot kell kifejlesztenünk, amely különféle otthoni fitnesz- és wellness lehetőségeket kínál.”

mondta Won-Jin Lee, a Samsung Electronics szolgáltatási üzletágának alelnöke.
Mostantól az okostévéd lehet a fitnesz trénered.
Fotó: Samsung

A Samsung ingyenes hozzáférést biztosít a Samsung Health-hez, ahol közel 5 ezer órányi tartalmat találnak, illetve több mint 250 oktatóvideót, melyeket rangos fitnesz- és wellness márkák részéről kerültek feltöltésre, nevén nevezve, mondjuk: a Calm-tól, a Fitplan-től, a Jillian Michaels Fitness-től, az Echelon-tól, az obé-tól vagy éppen a barre3-től.

A felhasználóknak lehetőségük van átfogó edzésprogramokat létrehozni otthoni környezetben, amelyek alkalmazkodnak a magánéletükhöz; révén, hogy mi határozzuk meg, mikor szeretnénk neki kezdeni.. A tartalmak között számos tréninget találhatnak, legyen az mondjuk: egy relaxációra fókuszáló joga, egy erősítő edzés, különféle táncok, vagy csak nyújtások egy húzós home office levezetéseként. A cél, hogy megteremtsük a rutint, amiben a bekapcsolt okostévé a partnere lesz, hiszen emlékeztetőket küld az adott időszakra betervezett mozgás igényről, hogy biztosan ne menjen ki a fejből.

Természetesen, itt is lesz lehetőség kihívások létrehozására, hogy barátainkat vagy éppen családtagjainkat mozgásra ösztönözzük verseny formájában.

Zárószóként, csak annyit tennék hozzá, hogy egy hiánypótlás pipálható, hiszen, okostévén keresztül sokkal könnyebb nyomon követni az S Health-be felkerült tréning videókat, mint az okostelefon vagy a tablet kijelzőjén. Jó, a Smart View opcióval lehetett tükrözni a kijelzőt, de az mégsem az igazi.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.