Minden pletyka, ami a Galaxy Note 20 családról a netre került

A Galaxy S20-család premierje óta a tech világ figyelme a dél-koreai vállalat következő csúcskategóriás telefonjára szegeződik, ami – az előző évekre alapozva – valamikor augusztus tájt futhat be. Májusban rengeteg teória, renderfotó és pletyka került az internet, melyekről most nem számoltunk be külön-külön (amúgy is időnk, mint a tenger a bevezetéséig!), hanem inkább úgy döntöttünk, hogy majd a hónap végén írunk egy afféle összefoglaló cikket, melyben átrágjuk magukat a termékcsaládon. Most ezt is tennénk!

A Galaxy Note20+ lehetséges külleme.
Forrás: Onleaks

Sok Samsung témájú bloggal együtt, mi is egyetértünk abban, hogy termékcsaládot várunk, azaz minimum két tagot. Szintén közös a nevező olyan téren, miszerint várhatóan: Galaxy Note 20 és Galaxy Note 20+ néven mutatják be az tizedforduló új S Pen-nel megspékelt termékeit, amiből biztosan lesz LTE, azaz negyedik generációs hálózatot támogató modell, legalábbis a Galaxy Note20+-ból biztosan, hiszen az SM-N985F modellszámon tűnt fel az egyik benchmark oldalon. De miért olyan biztos? Az köztudott tény, hogy a Samsung SM-xxx6B elnevezéssel látja el az 5G képes termékeit, azaz SM-N986B lennem, de a ‘B’ megtoldás az árulkodóbb, mint sem a ‘6B’.

Biztosra vehető a régiónkénti chipset variálás. Egyes források szerint az amerikaiaknál Snapdragon 865+-szal kerülhet piacra – bár arról nincs hivatalos infó, hogy a Qualcomm akar-e ilyet gyártani. Az viszont tény, hogy az Exynos 990 hibáit javítani fogják az Exynos 992-vel, ami jó eséllyel a Galaxy Note20-aknál mutatkozhat be elsőként. A Samsung tehát nem hagy fel a sajátfejlesztésű lapkakészletével, hiába indult petíció ellene. Szerintünk se hagyjanak fel!

Kanyarodjunk vissza a névválasztáshoz. A Galaxy S10-családot felidézve (kezdetben 3 tagú), illetve a Galaxy Note10-et (kezdetben 2 tagú) alapul véve leszögezhető, hogy a Galaxy Note20-ból nem várható 3 modell! Csak sima és plusz. Nyilván most páran felkapják a fejüket, hogy, de mi van az ‘Ultra’ utótaggal?! Az egyik kijelzőgyártó cég alapítója és vezérigazhatója, Ross Young szerint – akit lehet eléggé hiteles forrásnak venne – ne számítsunk rá. Az a fajta nézet is helytálló, miszerint az Ultra egy új koncepciója a Samsungnak, amit korábban még sosem használt. Az viszont tény, hogy az utótag hallatan a mai átlag embernek a hatalmas zoom-tartomány ugrik be, így jogosan merülhet fel a kérdés, hogy akkor 100x-os közelítésre alkalmatlan lesz a Note20 család? – Nem tudjuk!

Az akkumulátortelepjéről viszont annál több minden derült ki a napokban, ugyanis bejegyzésre kerültek, mely szerint:

  • az EB-BN980ABY típusszámon futó akkumulátor 4.170mAh-ás lesz, ami minimál érték, azaz vélhetően 4.300mAh-ssal számoljunk. Ez lehet a kisebb modell, legalábbis az ‘N980’-ból a Galaxy Note20 ugrana be.
  • az EB-BN985ABY típusszámon futó akkumulátor 4.370mAh-ás lesz, ami szintén minimál érték, azaz átszámolva tipikusra nála a 4.500mAh lehet a valós. Tippre pedig ez a Note20+-é, hiszen a ‘N985’-ből arra következtethetünk.
  • és valóban nincs harmadik akkumulátortelep bejegyezve, azaz az ‘Ultra skip-pelős.

Az előzetes renderfotói alapján nagyon érdekes kameraszigettel számolhat az, aki egy ilyen termékre vágyik. Mutatnám a befutott tervezési képek alapján a lehetséges végeredményt – amihez azért azt még hozzáfűzném, hogy a ‘Space Zoom’ elnevezés a LED-vaku mellett badarság, már csak abból kiindulva, hogy a periszkópos kameraszenzor oldalra azért igényel helyel. Pontosan ezért nincs a Galaxy S20 Ultránál mellette semmi, illetve azért olyan vastag a sziget a Galaxy S20+-hoz képest. Ha kap is valamilyen zoom-képességet, akkor vélhetően előbbi modellhez hajazóval lehet számolni.

A tervek szerinti lehetséges végleges kamerasziget.
Forrás: Camie_ngo

Azzal sokan egyetértenek, hogy a leginkább hype-olt Galaxy S20+ kameraszigetét örökölhetik meg a készülékek. Ezenfelül lehet számítani optikai zoom-ra, de csak 3x-os tartományig, illetve meglepődnének a tech-guruk, ha nem a 108MP-es ISOCELL Bright HM1-szenzor kerülne bele. Bár nincs kizárva az sem, hogy a HM2, azaz a továbbgondolttal spékelik meg. Type-C lesz, Jack-csatlakozó viszont nem, ahogy az előző szériánál is. A Galaxy Note20+ kijelzője 6.9 inchesre növekedhez, ami támogathatja a 120Hz-es képfrissítést. Hiába tűnik nagynak a megjelenítő panel, vékonyabbnak ígérkezhet 7.6mm-es vastagságával. (Fizikai méretei: 165 x 77.2 x 7.6mm) A szelfie kamera kivágása maradt a jól bevált Infinity-O alakú.

Egy másik érdekesség a kamera-teóriák mellett, hogy a lentebb található renderfotókon az látszik, hogy az S Pen-nek a bölcsője/tárolója jobbról baloldalra vándorolt. Nyilván senki se tud rá konkrét magyarázatot adni, de ha mégis ilyen lesz a végső elhelyezkedése, akkor a balkezesek 10 évnyi „sírása” fülekre talált…

Simán benn a pakliban az, hogy a 16GB-os RAM-ja itt debütál a gyártónak, az viszont ki van zárva, hogy a sok helyen híresztelt két ujjas ujjlenyomat-olvasó beépítésre kerüljön az őszi modellbe. Már csak azért is, mert a Galaxy S20 döcögős szoftverproblémáiból tanultak és nem akarják magukat új technológiák bevezetésével megszivatni. Azt megtartják a következő évi csúcstelefonoknak.

A ‘tovább mögött’ a netre került renderfotói megcsekkolhatók a Galaxy Note20-családnak!

A Galaxy Note20 lehetséges külleme:

A Galaxy Note20+ lehetséges külleme:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.