Kifutó státuszba kerültek…


Talán emlékeztek az egyik februári bejegyzésünkre, amelyben elsőként hoztuk le, hogy márciustól a Galaxy S10e eltűnik a Samsung Magyarország portfóliójából. A termék elérte a neki szánt ciklusának a végét, hiszen bevezetésre került az “utód”, a Galaxy S10 Lite személyében. Most egy hasonló összefoglalóval készültem, hogy melyek azok a termékek, amik júniusban tűnhetnek el a dél-koreai vállalat kínálatából. Előzetesen említeném meg, hogy a Galaxy A80 is „End of Life” készülékként van számontarva már tavasz óta attól függetlenül, hogy azért még akadnak beragadt készletek belőle; révén, hogy nagyon magas áron debütált hazánkba, így annyira kelendőnek semmiképp se mondanám.

Gondolom senkit se ér meglepetésként, ha leleplezem, hogy a Samsung T5 SSD-je kivezetésre kerül. Érthető a felállás, hiszen május végén megérkezett hazánkba az utódja, a Samsung T7, amiből két variáns is bemutatásra került. Az egyik a Samsung T7 Touch, amivel februárban találkozhatott a magyarországi közönség, hiszen a Media Markt hálózatában előrendelési promóciót írtak ki rá; a másik pedig a Samsung T7, amire szintén volt bevezető akció nem olyan rég.

A Galaxy Note10+ kreatívja.
Fotó: Samsung

Eltűnik a portfólióból a Galaxy Note10+ 5G is. Igaz, ez egy olyan termék, amit csak szolgáltatói fronton lehetett elérni, azonban, ha van olyan érdeklődő, aki a vásárlásában gondolkodna, akkor amondó vagyok, hogy ne húzza-halásza mindezt, mert könnyedén hoppon maradhat. Ugye a Telekom (és a Vodafone) kínálatában van jelen, hiszen kettőjüknél a legerőteljesebb az 5G hálózatnak a promóciója.

Utolsó darabokkal lehet számolni a Galaxy A10-nél. 2019-ben a Samsung stratégiát váltott. Száműzte a választékaiból a J-szériát úgy, hogy beépítette az A-szériába. Tulajdonképpen az A-családnak az alsó szegmensét képviselték tavaly óta, melynek abszolút entry-level kategóriás terméke volt ez a modell. Ha telefonálásra, egyszerű felhasználásra keresnél készüléket, akkor bátran válaszd. Nemmellesleg, a csomag tartozékai között helyett kap 1db 32GB-os (SanDisk) memóriakártya is. Mai napig abszolút rejtély számomra, a miértje!

Nem utolsó sorban egy harmadik okostelefonról kell megemlékezni. A Galaxy A40 már április-május óta kifutó státuszában emlegetendő, azonban, ha még nem is fogyott volna el a készlet belőle, akkor június végére ez biztosan bekövetkezik, hiszen idő közben befutott az utódja, a Galaxy A41, ami megigényli az előd száműzését a portfólióból. Egy eléggé közkedvelt modellt búcsúztathatunk, hiszen kompaktságából adódóan sokan szerették – hasonlóan a Galaxy S10e-hez képest. Másrészről remek ár/érték arányt képviselt azok számára, akik megfizethetőbb kategóriában szerettek volna egy korrekt telefonhoz jutni.

Zárószóként még előre vetíteném, hogy 2020/Q3-ban tűnhetnek el a Galaxy S10- és a Galaxy Note10-szériák alaptárhelytől eltérő variánsai, azaz az 512GB-os és az 1TB-os variánsok. Amint lesz pontosabb információnk, megírjuk! A kivezetésének oka megint csak adja magát, és hozza a választ arra a döntésre, miszerint, miért nem került 128GB-nál nagyobb tárhelyű Galaxy S20-as modell a magyar piacra!

Kifutó státuszba kerültek…” bejegyzéshez 2 hozzászólás

    1. A tényen attól még nem változtat, hogy azért került kivezetésre, hogy vegyék a Galaxy S10 Lite-ot. 🙃

      Várunk vissza a folytatásban is

      Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .