Akkor mégis csak Galaxy Note 20 Ultra érkezik?

A Samsung augusztusban frissíti fel a Galaxy Note-termékcsaládját. Az eddig netre került információk alapján arra lehetett következtetni, hogy leköveti a 2019-es trendet, mely szerint csak két fő tagot hoz el a nyár végi Unpacked Eventen: a Galaxy Note 20 és a Galaxy Note 20+ duóját. Ergo, az “Ultra” elnevezésű utótagot parkolópályára küldi – legalábbis Ross Young, a Display Supply Chaun Consultants vezérigazgatójának tweetje erről árulkodott. A jelek viszont arra hagynak következtetni, hogy Ross tévedett, vagy legalábbis nem volt tudatában, hogy valójában milyen morzsainformációval rendelkezik.

Egy Bluetooth tanúsítvány dokumentációjában tűnt fel az SM-N986U verziószámmal ellátott modell, ami önmagában még annyira nem nagydolog, azonban az már igen, hogy a „design name” sorban Galaxy Note20 Ultra elnevezéssel illetik. A tegnap történt a bejegyzése, és a twitter közösség egyik legfelkapottabb ténye lett hamar a jelenség.

A bejegyzett tanúsítványa a Galaxy Note20 Ultra-nak.
Forrás: MySmartPrice

Tehát az anomália ott keletkezik, hogy az eddig SM-N986U-ként kezel modellt Galaxy Note20+-ként kezeltük, azonban a berögzített Bluetooth tanúsítvány szerint valójában Galaxy Note 20 Ultra-ként kellene felemlegetni. A dokumentációból sajnos más egyébre nem derül fény, mindössze egy alapból is könyvelhető tényre, mely szerint Bluetooth 5.0-ás szabvánnyal érkezik az őszi készülékcsalád.

Jogosan merülhet fel sokakban a látott dokumentáció hitelessége, mégis csak szembe megy mindennel, amit eddig a Samsung modellkódos elnevezésével kapcsolatban tudni véltünk. Ha a tavalyi portfóliót vesszük elő, akkor az alábbiképpen történtek az elnevezések modellszámot illetően:

 • Galaxy S10e – SM-G970F
 • Galaxy S10 – SM-G973F
 • Galaxy S10 5G – SM-G977U
 • Galaxy S10+ – SM-G975F

amit a Galaxy Note10-család az alábbi formációban követett:

 • Galaxy Note10 – SM-N970F
 • Galaxy Note10 5G – SM-N971U
 • Galaxy Note10+ – SM-N975F
 • Galaxy Note10+ 5G – SM-N976B

Ezzel szemben idén a Galaxy S20-szériánál így alakult az elnevezés:

 • Galaxy S20 – SM-G980F
 • Galaxy S20+ ­– SM-G985F
 • Galaxy S20+ ­5G – SM-G986U
 • Galaxy S20 Ultra 5G – SM-G988U

Nem jön ki egyszerűen a matek sehogy, hiszen, ha a tavaszi trendet akarnánk lekövetni, akkor egyértelműen Note20+ 5G-nek kellene lenni. Két dologra lehet következtetni: az egyik, hogy a ‘+’ utótagot elhagyja a Samsung és megpróbálkozik az ‘Ultra’ brandjének felépítésében, ami nem lenne butaság, hiszen nem másolnák egyáltalán az Apple-nek az elnevezését. Ha visszaemlékeztek a Galaxy S6-családra, akkor megint csak aláíródik a feltevés lehetséges bizonyossága, ugyanis akkoriban a Galaxy S6 (SM-G920F), a Galaxy S6 Edge (SM-G925F) és a Galaxy S6 Edge+ (SM-G928F) teljesen átírta az S-széria történelmét, mivel míg előző években 1 terméket jeltettek be – majd később az Active-okat – addig ekkor egyből hármat, amelyből a plusz tag csak a Galaxy S8-nál érett be, s iktatta ki az „Edge” kifejezést.

A másik feltevés az lenne, hogy lesz ‘+’-os változat, csak éppen SM-N973F elnevezéssel.

Mindenesetre érdekes a feltevések sora. Nyilván, az ‘Ultra’ elhagyása nem feltétlenül egy jó megoldás, hiszen azzal aláírnák a készülék(család) bukását, és a felhasználókba is azt táplálnák, hogy elképzelésnek nem volt rossz, azonban megvalósításában nem a legtökéletesebb okostelefonja lett a dél-koreai vállalatnak!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.