Újabb Galaxy S20 variáns futott be az amerikai piacra

Az amerikai Verizon szolgáltató jóvoltából vásárolhatják meg az érdeklődők a Galaxy S20 család legújabb kiadását, a Galaxy 20 5G UW elnevezésű készüléket. A különlegessége abban rejlene, hogy támogatja az mmWave 5G-t, melyre az ‘UW’ utótag utal. A kulcsszó pedig ezen van. Ugye az, hogy a Galaxy S20-ból van-e 5G-s kiszerelés, annyira nem nagydolog, hiszen az SM-G981B típusszámú modell több ország piacára befutott – attól függetlenül, hogy Magyarország nem erősíti a listát. Nálunk csak a Galaxy S20+ és a Galaxy S20 Ultra került 5G képes formában értékesítésre, bár azt azért hozzátenném, hogy május óta használhatják ki a felhasználói ezt az előnyét.

Az USA-ban hiába van jelen a Galaxy S20 5G, más beszállítók általi modellje nem támogatja ez a szabványt. A technológia lényege, hogy két antennamodul kerül az okostelefonba – mindkettőt a telefon belsejében képzeljük el. Az olcsóbb – és ezáltal elterjedtebb változat – a sub-6GHz, ami gyorsabb, mint a 4G LTE, illetve szélesebb lefedettséggel rendelkezik, ami a vidéki területeken történő alkalmazásával könnyedén nyer teret. Ezzel szemben az mmWave spektrumban működő sávszélesség 1Gbps-nál nagyobb letöltési sebességet biztosít, mellyel a jelenlegi leggyorsabb 5G-s hálózatot teszi elérhetővé.

source: The University of Texas at Austin
A két technológia összehasonlítása.
Forrás: RCR Wireless

Noha a Galaxy A51 5G és a Galaxy A71 5G érkezése előtt csak a felsőkategóriában volt jelen, a legtöbb 5G képes készülék csak a sub-6GHz-es spektrumra volt felkészítve, ami alacsonyabb adatátviteli sebességgel rendelkezik.

A Verizon természetesen magáénak tudja az akár a 2GHz-en is működő 5G-s hálózatot, így nem véletlen az sem, hogy a készülékeinek típusszámában mindezt feltűnteti. Jelenesetben az ‘SM-G981V’-ként találjuk meg a terméklistán, ahol az ‘G981’ utal arra, hogy egy 5G-s Galaxy S20-szal állunk szemben, míg a ‘V’ magára a Verizonra.

A készülék ugyanabban a színtrióban kapható, mint a sima, azaz: a Cloud Pink-ben, a Cloud White-ban és a Comic Grey-ben. 8/128GB-val van felszerelve, a szoftvere pedig a júniusi biztonsági frissítést (G981VSQU1ATEA) rejti magában. Mindez 999 dollárért kínálják, viszont van egyes csatornákban rá előrendelési kedvezmény.

Ilyenkor már tényleg felmerül az emberben, hogy mi értelme megvásárolni egy terméket akkor, amikor megjelenik, hiszen a Galaxy S20 a legjobb példa arra, hogy mennyi alaptól eltérő szín futott be időközben, nem beszélve az mmWave kompatibilításról…?!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.