Mennyivel merül gyorsabb Galaxy S20 Ultra, ha 120Hz-es képfrissítéssel használjuk?

Emlékeztek még a PhoneBuff azon videójára, amelyben górcső alá vették, hogy a Snapdragon vagy az Exynos processzorral felvértezett Galaxy S20+ bírja-e a tovább akkumulátoridőben?! Nos, most egy újabb remek tesztvideóval jelentkezett a csapat, melynek terméke két ugyanolyan lapkakészlettel rendelkező Galaxy S20 Ultra modell. A címben írt kérdésre keresték a választ, miszerint, ha 120Hz-es képfrissítéssel használjuk az okostelefont, akkor mennyivel kapunk kevesebb üzemidőt, mint ha csak az alap, lassan már csak fapadosnak tekinthető 60Hz-ben tennénk ugyanezt?! Aki a konkrét tesztre kíváncsi, az a kép alatt, a ‘tovább mögé’ klikkelve megtalálja a megmérettetést teljes egészében!

Mielőtt bárki azt gondolta volna, hogy elspoilerezem a nyitóképpel a tesztjüket, az téved! A záróval fogom mindezt megejteni!

Fotó: PhoneBuff

Ha viszont akadna olyan, aki nem kíváncsi a 7 perces szösszenetre, azoknak hoznék egy kis összefoglalót az ott történetről!

Azzal pedig nem árulok el hétpecsétes titkot, ha leleplezem a verseny nyertesét, azaz, ha 60Hz-en használjuk az okostelefont, akkor bizony hosszabb üzemidőre képesebb; mint ha a duplázott képfrissítési ráta mellett tesszük le a voksot. De hogy mennyi az annyi, az számokban kifejezve, nagyjából ¾ órával kapunk hosszabb akkumulátoridőt, ami 9 óra üzemkészség mellett nem tekinthető soknak se, de azért elhanyagolhatónak sem. Ha döntenem kellene, akkor amondó lennék, hogy feláldoznám az a cirka (mérésük szerinti) 49 percnyi üzemidőt, hogy nagyobb élmény társuljon a vásárolt termék mellé.

A Galaxy S20 Ultra remek helyen zárt a TOP5-ös listájukon, hiszen még 120Hz-es képfrissítéssel is bekerült oda, hát még 60Hz-cel. Ha pedig valaki mégis csak az alacsonyabb mellett tenné le a voksát, akkor bátran számolhat azzal, hogy a készüléke a 10 órás üzemidőt simán fogja hozni, ami 2020-ban eléggé szép teljesítménynek tekinthető – legalábbis nála már csak egyetlen termék képes többre…

A kijelző idős bajnokai a PhoneBuff általi méréseknél
Forrás: PhoneBuff | Lista állapota: 2020.06.06. | Képernyőfotó: Galaxy Világa

A ‘tovább mögött’ csekkolható az összehasonlító videók teljes egészében, némi felkonferálással.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.