Nagy valószínűséggel a Galaxy Watch 3 érkezhet augusztusban!

Az első negyedévben körvonalazódott, hogy 2020-ban a Samsung az okosóra frontján a tradicionális vonalon mozgó modellcsaládját szeretné felfrissíteni. Érthető mindez, hiszen a tavalyi év arra ment rá, hogy egy olyan sportos megjelenésű okosórát dobjon a piacra, ami méltó vetélytársa lehet a piacon lévő konkurenciáknak. Megtartotta a kerek formatervet, amelyhez két stílust és két méretet társított, hogy tényleg lefedje az igényeket és mindenki megtalálja a magához illőt. Igen ám, azonban a lünetta – vagy másabb nevén a funkciógyűrű – hiánya sok felhasználót zavart. Idén erre érkezhet meg nyár végén a megoldás az új okosóracsalád befutásával.

Amondó vagyok, nézzük át azt, hogy milyen információk kerültek az elmúlt hetekben fel az internetre, amiből következtetéseket vonhatunk le a jövőben megjelenő modellekről!

Az SM-R845U típusszámú okosóra belső fele.
Forrás: My Smart Price

Felhívnám a címsorban írtakra a figyelmet, azaz a ‘Galaxy Watch 3’ elnevezésre, amire megbízhatósági forrás kilétét az NBTC (National Broadcasting and Telecommunication Commission) oldalán berögzített sorok szolgáltatják, ugyanis ott ezen a típusnéven emlegetik az SM-R855F típuskódon nyilvántartott okosórát. Arra lehet következtetni, hogy nem szeretné azt a dél-koreai vállalat, hogy a felhasználói belezavarodjanak az okosóráinak kínálatába, így inkább vélhetően átugorják a ‘Galaxy Watch 2’ elnevezést – mint ahogy azt a Galaxy Note6-nál tették –, amivel bizonyára sokaknak a fejében a Galaxy Watch Active 2 idéződne fel. Másfelől, egy újabb modell eggyel kisebb verziószámmal valóban zavart okozna az éterben, akarom írni, sokaknak a fejében.

A következő Galaxy Watch-ból két mérettel lehet számolni, azonban az eddigiektől eltérő átmérőkre hívja fel a két fotó (fent és lent) a figyelmet, melyek szerint: 41mm-es és 45mm-es variánsokkal tessék számolni. Az 1mm-es változás valószínűleg annak tudható be, hogy még inkább a szélig fog kinyúlni a kijelzőjük, amikkel a mérnökök nyertek egy csekélynek mondható nagyságot.

Mindegyik kijelzőjét Corning Gorilla Glass DX védelemmel látják el, hogy a karcolásoknak ugyanúgy ellenálljanak, mint az elődök. Marad az 5ATM védelem, azaz 50 méteres mélységnek megfelelő nyomástűrésére lesz képes, amivel biztosítják, hogy az úszás során se legyen oka a felhasználójának az aggodalomra. Ezen felül megtartották a GPS beépítését, illetve a vázszerkezet a MIL-STD-810G szabványnak felel meg, amivel a szélsőséges hőmérsékleteknél sem kell mellőzi az okoskiegészítők a karról, nem beszélve a velejáró ütésellenállóságról.

Termék:Modellkód:
Galaxy Watch 42mmSM-R810
Galaxy Watch 46mmSM-R800
Galaxy Watch Active 2 40mmSM-R830N
Galaxy Watch Active 2 44mmSM-R820N
Az okosóra család eltérő óraszámlap méreteihez kapcsolódó modellkód!

A fentebbi ábráról az is leolvasható, hogy az SM-R845U rozsdamentes acélvázzal és LTE képességgel lát napvilágot 45mm-es formában. Valószínűleg az SM-R84x-es széria lehet a nagyobb kijelző méretű változat, hiszen, ha belegondoltok, anno a korábbi modelleknél se volt ez másképp! (Lásd: táblázat) Ha pedig ezt vesszük alapul, akkor az SM-R85x-es modellkódú termékeire a 41mm-es kijelző átmérő lesz a jellemző. A teóriám alapjául pedig a lentebbi berögzítés szolgáltat megerősítést, ahol az figyelhető meg, hogy az SM-R855F termékkódú okosóra 41mm-es.

A tanúsítvány arra is ráreflektál, hogy a Galaxy Watch 3 Vietnámban készül; valamint képes lesz az 5 wattos vezeték nélküli töltés lekezelésére, ami azért fontos, mivel ezáltal gyorsabban tudjuk visszatölteni.

Nincs szó egyelőre 5G képes okosórára, mindössze csak LTE-ről. A celluláris változatok ‘5’-ös végződést kapnak, azaz az SM-R845 lesz a 45mm-es SIM kártyás modell, míg az SM-R855 a 41mm-es. Hírek egyelőre arról nincsenek, hogy a bemutatókor jöhet-e a korábban belengetett titán vázas variáns, ami árfekvésben jelentősen drágább lenne, mint a rozsdamentes acél vagy az alimimium.

A dél-koreai tech-óriás valószínűleg az augusztusi Galaxy Note-családjával leplezi le, addig várjuk a további szivárgásokat hozzá.

A National Broadcasting and Telecommunication Commission weboldalán berögzített tanúsítvány.
Forrás: My Smart Price

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.