Nagyobb kijelzőkkel érkezhet a Galaxy Tab S7-szériája a Samsungnak

Augusztusban tartja meg a Samsung az őszi – virtuálisnak ígérkező – Unpacked Eventjét, amelyen nem csak az új Galaxy Note20 termékcsalád mutatkozik be, hanem a prémium vonalat képviselő legújabb Galaxy Tab S7-széria is. Az elmúlt időben több pletyka kelt lábra azzal kapcsolatban, hogy a dél-koreai tech-óriás szembe megy az előző évi trendjeivel, melynek értelmében nem egy, hanem két terméket vezet be a tablet piacára. Ezért használtam a többesszámot a címsorban. A jelenlegi szivárogtatott információk alapján a Galaxy Tab S7 mellett várható a Galaxy Tab S7+ (vagy Galaxy Tab S7 Plus), ami legfőképpen az Apple-nek az iPad Pro-jának kihívójaként tart számon az internetes közönség.

Ismét 12 inch feletti tablet érkezhet a Samsung kínálatába?!
A képen a Galaxy Note Pro 12.2 látható!

Tehát két modellel kell számolni, melyek közül az egyik 11 inches, míg a másik 12.4 inches kijelzőmérettel rendelkezhet. Ez nem azt jelenti, hogy jelentősen nőne a készülék háza, ugyanis 2020-ban már szinte minden gyártó rámegy arra, hogy a kijelző-ház aránya minél inkább a 100% felé tendáljon. A nagyobb variáns pedig kísértetiesen egy régi kort idézne fel, és most a Galaxy Note Pro 12.2-re gondolok, ami 2014 januárjában látott napvilágot elképesztő fizikai méreteivel (295.6 x 203.9 x 8mm), amelynél biztosan kisebb lesz.

A források többsége azt is megemlíti, hogy a Samsung folytatja az 5G-s piacon történő terjeszkedését, így a Galaxy Tab S6 5G után ez lehet a gyártó második olyan tabletje, ami képes lesz az ötödik generációs hálózat kezelésére; viszont a jellenlegi infók alapján csak a nagyobb variánst hozzák ilyen felszereltséggel. A kisebbnél csak LTE támogatásról híresztelnek. Ezzel párhuzamosan azt is tudni vélik, hogy globális szinten történhet a Galaxy Tab S7+ 5G bevezetése, azaz az európai piacon ugyanúgy jelen lehet, mint az ázsiain vagy éppen az amerikain.

Az SM-T976B tanúsítványának bejegyzése.
Forrás: SamMobile

Nincsenek amúgy kőbe vésve a termékek nevei, ugyanis egyes oldalak szerint ugyanúgy emlegethető Galaxy Tab S20 néven is, mint Galaxy Tab S7-ként. Eleve a Samsung idén a Galaxy S20-akkal változtatott az előző évi elnevezési elképzelésén; nincs kizárva, hogy a könnyebb átláthatóság miatt alkalmazzák a tableteknél is mindezt. Modellneve vélhetően az nagyobb, 5G képes kütyünek: SM-T976B lesz, ugyanis nem olyan régen feltűnt egy bejegyzési szavadalomban.

A nagyobb modell akkumulátorának bejegyzése.
Forrás: Galaxy Club

Akkumulátorkapacitása is jelentősen nőhet a nagyobb variánsnak. A Galaxy Club információi szerint az EB-BT975ABY típusszámú akkumulátorhoz 9.800mAh lett írva, ami tipikus kapacitásában: 10.090mAh-nak tekinthető. Ez közel 40%-kal nagyobb, mint amivel annak idején a Galaxy Tab S6-ot felszerelték. Érthető mindez, hiszen, ha úgy nézzük, akkor 20%-kal nőhet a kijelzőnek a mérete a 12.4 inches modellnék, amivel nagyobb lesz a fogyasztása is.

Az elkövetkező hónapokban biztosan több infó lát napvilágot a termékekről, amik augusztus tájt kerülhetnek bejelentésre – már csak az a kérdés, hogy a Samsung a nyár végi Unpacked Eventen teszi-e meg mindezt, vagy az előtt, mint anno a Galaxy Tab S6-nál?!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.