Pletykálkodnak a Galaxy Fold 2 kijelzőiről


Nagyjából két hónap múlva kerülhet bemutatásra a Samsung Electorincs legújabb összecsukható/-hajtható okostelefonja, ami valószínűleg viszi tovább az elődjének az elnevezését, azaz Galaxy Fold 2-ként emlegethető. Koreai értesülésekből elég sok információ látott napvilágot, amiket szigorúan pletyka szinten kell kezelni, azonban annyira hitelesnek néznek ki a számok, hogy lehetnek benne igaz sorok.

A Samsung megtartja a jól bevált formatervét, azaz lesz egy nagyobb belső kijelzőnk, illetve egy kisebb külső. Előbbinél 7.7 inchet emlegetnek, ami 0.4 inchcsel lenne nagyobb a Galaxy Fold-hoz képest, míg utóbbinál 6.23″-t, ami pedig 1.63″-lal garantálna méretesebb megjelenítő panelt. Nagyon úgy fest, hogy ezt a részt el lehet hinni, hiszen mi se tartjuk elképzelhetetlennek, hogy a külső oldalon megbújó panel, miért ne lehetne jelentősen nagyobb?! A kijelzővel nagyobb élményt szeretnének elhozni, ezáltal a már a Galaxy S20-szériánál bemutatkozott magasabb, 120Hz-es képfrissítéssel is lehet számolni – de csak a méretesebb belső felületnél, ahol egyelőre még nem tisztázott a kamerák száma, illetve annak kialakítása.

A Galaxy Fold 2 lehetséges specifikációja.
Forrás: ETNews.com

A kijelzők felbontása se marad meg. Ugye korábban a belsőnél 2152x1536px-t tartottunk számon, ami most 2213x1689px-re módosulhat. Ez eléggé hibridnek tekinthető, legalábbis nem sűrűn köszön vissza 11.8:9-es képarány a mobiltelefonok világában. A külsőnél a 720x1680px változhat 819x2267px-re, amiből lehet sejteni, hogy széltől szélig terjedhet. Nála a 21:9-es képarány módosulhat 24.9:9-re.

A kijelzőjénél immáron a Galaxy Z Flip-nél befutott UTG technológiájával érkezhet, ami az elején nagyobb port kavart nevéből adódóan, hiszen nagyon vékony üvegrétegről van szó. A Samsung biztosan átörökölteti ezt, illetve az összecsukási zsanérszerkezetet, annak seprű rendszerével együtt, ami a jelen szerint bevált. Valószínűleg a 200 ezer hajlítási garancia se fog túlzottan módosulni, hiszen örökölt technológiáról beszélhetünk nem pedig meglévőről.

A forrás azt is tudni véli, hogy a külső oldalon LTPS-t (Low Temperature PoliSilicon) használhatnak, ami az IPS-nek a továbbfejlesztése olyan téren, hogy a kijelző és az érintő felület egységet alkot, így ha megreped a külső burok, de az érintőpanelnek baja sincs, akkor is kell cserélni mindkettőt, mivel egybe van építve.

Szintén könyvelhető tény, hogy kamerakivágásokkal operálnak, mármint olyan szinten könyvelhető, hogy nem lesz képernyő alá épített kamera se kívül, se belül.

Több koncepciófotó kreáló oldal az elmúlt időben S Pen-képességgel mutatta be a Galaxy Fold 2-t, azonban két probléma merülne fel mindezzel. Az egyik, hogy míg kívül üveggel, addig belül UTG-vel dolgozhatnak, ami a karcolásokat nem igazán bírja, így az S Pen-nek a húzása is könnyedén megkárosíthatja a kijelzőt, amit se a gyártó, se a felhasználó nem szeretne. A másik pedig, hogy hova tegyék a mérnökök a tolltokját. Mármint biztosan tudnának helyet csinálni neki, csak éppen akkor valami más fontosabb elől vennék el, ami nem hangzik annyira pozitívnak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.