Az elemzők szerint, így formálódhat az összehajtható termékek piaca

Az okostelefonok piaca újabb mérföldkőhöz érkezett azáltal, hogy megjelentek az első összehajtható készülékek. Most ugyanazt érzem, mint annak idején, amikor az érintőkijelzős okostelefonok debütáltak, miszerint sokan szkeptikusak voltak a befutásukat illetően, aztán mostanra el se tudjuk nélkül képzelni nélkülük az okoskütyünket. 2019-ben a Samsung útjának indította az első összehajtható termékét a Galaxy Fold-dal, majd nem állt meg, hiszen a sort februárban a Galaxy Z Flip folytatta. Az elemzők szerint ez a jövő, viszont annak kiforrásáig – és elfogadható áron való kínálásáig – még azért hátra van néhány év.

A múltkori Galaxy Fold 2 pletykás cikknél publikáltam egy fotót, amit az ETNews oldala tett közzé. Csak a felső részletét láthattátok, azonban most elhoznám az alsót – amit levágtam belőle –, melyben arról írnak, hogy miként változhat a termékcsaládban feltűnő termékek száma a következő 5 esztendőben. A jobboldali kimutatásnál a Huawei, a RazR, a Xiaomi, a TCL és a ZTE készülékeiről ír, melyek 2020 második felében debütálhatnak – már ha nem kerül porszem a gépezetbe és csúszik valami oknál fogva.

ForrásETNews.com

Az újdonsült technológia sok kijelzővel foglalkozó vállalatot és céget érint. Ross Young-ot, a Display Supply Chain alapítóját a Twitter világa az egyik leghitelesebb szivárogtatójának tartja a témában, bár azért akadtak olyan észrevételei, amik időközben megcáfolásra kerültek. A blogján számos érdekes elemzést, piackutatást és más egyéb összefüggést hoz el, amiknél, noha nem mindig teszi elérhetővé a pontos számadatokat, azért a grafikonokhoz nem nyúl. Most az egyik ilyen bejegyzéséből merítenénk alapot, mert érdekes meglátásokat írt még májusban.

A Display Supply Chain Consultants piackutató szerint 2020-ban még a termékcsalád 100%-át az okostelefonok fogják kitenni, míg 2021 lehet az első olyan esztendő, amikor beállnak a sorba a tabletek, majd pedig 2022 az az év, amikor hozzájuk csatlakozik a notebook piacága. Persze ez csak spekuláció, változás jogát fenntartják, de nincs kizárva a jóslat beteljesedése sem. Gyártót persze nem említ, bár kíváncsiak lennénk, hogy az adott kategóriában, melyek álltak be a versenybe.

A következő 5 év összehajtható kijelzővel rendelkező termékeinél tervezett eladási mutatók.
Forrás: Display Supply Chain

Két további érdekességre hívnám fel a figyelmet. Az egyikben az figyelhető meg, hogy hány millió összehajtható készülék kerülhet eladásra az elkövetkező 5 évben. 2020-ra cirka 5 millióval számolnak, amit akár tekinthetnénk a Samsungnak a belőtt tervezetének is. Ha minket kérdezte, akkor ez a szám kicsit elnagyoltnak tűnik, ugyanis hiába van jelen több ilyen termék a piacon, még mindig nagyon drágán árulják. Ha pedig elővesszük, hogy a Galaxy Foldból a tavalyi évben hány darab fogyott, akkor meg pláne. A jósok szerint 2022-re ugorhat fel 30 millióra az eladási szám úgy, hogy 2021-re csak 15-16 milliót tippelnek. 2025-re pedig bőven kiforrhatja magát a technológia, hiszen 70+ millióra számítanának.

A másiknál már a lehetséges eladási bevétel kerül górcső alá, aminél maximum azt hangsúlyoznám ki, hogy az okostelefonok piacán várható a legnagyobb árbevétel – tehát ez a legfőbb piaci területe a technológiának. A tablet világa csekéllyel követi, azonban 2024-re várhatóan a notebook piaca utoléri, majd pedig túlhaladja 2025-re.

Szerintetek az itt olvasható jóslatok beteljesednek? – Ha 5 év múlva is létezni fogunk, biztosan elővesszük egy terepszemlére, hogy Ross-éknak igaza lett vagy sem!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.