Fedőnevek és színek lepleződhettek le…


Nagyon érződik, hogy már csak 2 hónap van hátra a Samsung őszre szánt készülékeinek bemutatójáig, ugyanis sorra érkeznek a pletyka szintű morzsák azokkal kapcsolatban. A jelenlegi felállás szerint az Unpacked Event-en: a Galaxy Note, a tradiciónális vonalat képviselő okosóracsalád, illetve a Galaxy Fold következő generációja mutatkozhat be, illetve a Galaxy Z Flip-nek az 5G képes variánsa, hogy még exkluzívabbá tegyék azt. Nyilván lehet számolni a Galaxy Tab S7-széria demonstrálására, de ez már önmagában annyi termék, hogy bőven másfél órás leleplező eseményre lehet számítani, hogy érdemben is információt kaphasson a közönség. És akkor még szót sem ejtettem a Galaxy Buds+ utódjáról, amit mostanság Galaxy Buds Live-ként becéznek – holott a Galaxy BudsX sokkal menőbb lett volna.

A Samsung minden évben ellátja a csúcskategóriát képviselő készülékeit és kiegészítőt valamiféle fedőnévvel vagy kódnévvel, amin a bemutatkozás napjáig szólítják házon belül. Ez azért szükséges, hogy a kiszivárgott információk alapján egyértelműen ne lehessen beazonosítani, hogy melyikről van szó. A Galaxy Watch 3-ét már év elején leleplezték, viszont többieknél akadtak megkérdőjelezhető elnevezések, ugyanis a múltkori közléshez képest változás állt fel – vagy csak rövidülés?!

Történt ugyanis, hogy a Galaxy Note 20 kisebbik családtagját ‘C1’-ként emlegetik, míg a nagyobbat ‘C2’-ként. (Aki kíváncsi, hogy a korábbi modelleket miként emlegették, az itt tud válaszokra lelni.) És azért mondtam rövidülést, mivel eredetileg „Project Canvas”-ként tartottuk fejben március óta. A keresztkérdés persze sokakban ott lapul, miszerint milyen terméket nevezett el Zodiac-ként, amire azóta se derült fény!

Mutatnám Ishan Agarwal által tudni vélt kódneveket a nemsokára piacra kerül termékekről:

Modell:Modellkód:Fedőnév:
Galaxy Z Flip 5GSM-F707B/U/0/NBloom-X
Galaxy Note 20 5GSM-N981C1
Galaxy Note 20+ / Ultra 5GSM-N986C2
Galaxy Watch 3SM-R84x / SM-R85xNobelesse

Az úriember továbbá tudni véli azt is, hogy az egyes termékekről, milyen színek érkeznek:

  • Galaxy Buds Live: Black, White & Copper.
  • Galaxy Note 20 5G: Grey, Green & Copper.
  • Galaxy Note 20+ 5G / Galaxy Note 20 Ultra 5G: Black, White & Copper.

A jelen információi szerint, a Samsung ugyanazt a logikát alkalmazza, mint a Galaxy S20-családnál, azaz lesznek olyan készülékei családon belül, amik csak az egyik változatból érkeznek az adott színnel, mint pl.: a fentebbi lista szerint a Galaxy Note 20-ból várható zöld színopció, míg a nagyobb tagból nem. A ‘Copper’ színkód afféle réz színt takarna. Ezen kívül a nagyon úgy fest, hogy visszakerül a színportfólióba a fehér, aminek nagyobb keletje lett az elmúlt félévben, mint azt a dél-koreai tervezők gondolták. (Pl.: hazánkban is kapható már a Galaxy S20 Ultra 5G Cloud White-ban, de erről majd nemsokára írunk.)

Végezetül @IshanAgarwal tweetjeinek fotói:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.