Galaxy Fold 2: az akkumulátortelepére rábólintottak, viszont máshol gondok adódtak

A Samsung még nem kezdte el az augusztusi Unpacked Eventjének a reklámozását, viszont külföldi médiumok tudni vélik, hogy a hónap első felében leplezheti le az újdonságait, amik között helyet kap a következő Galaxy Fold-családtag is. Az elmúlt napokban több információ is napvilágot látott vele kapcsolatban, amik között egyaránt találhatunk hidegen, illetve meleget. A bejelentés közeledtével pedig ez csak tovább fokozódik, így minden aprócska szösszenet megírása helyett átfogó cikkeket hoznánk el, ahogy most is tesszük. Nézzük meg az elmúlt 2 nap termését, mert akadnak érdekes tweetek és berögzítek szabadalmak.

Lelepleződtek a Galaxy Fold 2 akkumulátor telepejei.

Kezdeném a sort előbbivel, ugyanis a kínai 3C Certificate oldalára berögzítésre került a Galaxy Fold 2 akkumulátor telepduója, hiszen az elődhöz hasonlóan, itt is mindkét résznél helyet kap egy-egy erőforrást ellátó akkupakk, hogy a megközelítőleg 1 napos (értsd: reggeltől estig!) üzemidőt ki lehessen belőle sajtolni átlagos használattal. Ha visszaemlékeztek, az LTE képest Galaxy Fold 4.380mAh-val lett felvértezve, míg a gyorsabb, 5G-s hálózatra felkészített csak 4.235mAh-val. Hozzájuk képest a Galaxy Fold 2-nél 4.365mAh-t olvashatunk le a berögzítésből – bár az nem tisztázott, melyik variáns volna ez!

A fenti képen látható adatok szerint az ‘EB-BF916ABY’ típusszámú részegység 2.135mAh-s, míg az ‘EB-BF917ABY’ típusszámú 2.245mAh-s lesz. Gondolom senki fejében nincs meg, hogy miként volt ugyanez az elődöknél, így mutatnám táblázat formájában:

*Ha valaki megtalálja, hogy a Galaxy Fold 5G-nél miként alakult a megosztás, és elküldi nekünk, akkor kiegészítjük az összesítésünket!

Termék:Modellkód:Tipikus kapacítás:Névleges kapacítás:Kisebbik telep:Nagyobbik telep:
Galaxy FoldSM-F900F4 380 mAh4 275 mAh2 135 mAh2 245 mAh
Galaxy Fold 5GSM-F907B4 235 mAh4 135 mAhN/a*N/a*
Galaxy Fold 2SM-F916F4 365 mAhN/a*2 090 mAh2 275 mAh
A Galaxy Fold-család akkumulátor információi.
Kreálta: Galaxy Világa

Ezáltal leszögezhető, hogy a készülék akkumulátortelepjeivel nincs probléma, megkapták a gyártáshoz szükséges zöldutat, mármint bárki számára elérhető lehet a készüléken belül. Ez pedig csodás hír, azonban van más, ami lelombozhatja azokat, akik várják a piacra való bevezetését…

Az egyik, hogy Max Weinbach információi szerint mind a Galaxy Fold 2, mind pedig a Galaxy Z Flip 5G bootloaderét nem sikerült összerakni, azaz a szoftver még a bétatesztelés fázisában sem jár. Mindkét termék egyedi felülettel rendelkezik, azaz az elkészítésük az átlagosnál sokkal nagyobb időintervallumot ölel fel, és abból kiindulva, hogy a Samsung nem éppen az olcsó közönséget célozza meg velük, hibázásra nincs opciójuk.

A másik aggodalom a kijelzőnél található. A szivárogtatott értesülésekből kiderül, hogy a belső megjelenítőnél nem GG-t használnak, hanem a Galaxy Z Flip-nél debütált UTG-technológiát, azaz ultravékony-üvegpanelt. A jelenlegi felállás szerint, viszont nem tartanak ott a gyárak, hogy el tudják látni a piacot kellő mennyiséggel. Ross Young tweetjéből kiderül, hogy júliusra nem várható kész Galaxy Fold 2 termék, és elmondása szerint a termelés legkorábban: augusztusban veheti kezdetét, de akkor is limitált darabszámmal kell számolni.

Ross Young szerint, az évvégéig se fog helyreállni az UTG panelek gyártása, melyből simán arra következtet, hogy a Galaxy Z Flip 5G sokkal később kerülhet a piacra, mint a Galaxy Fold 2. Noha időpontot nem fixál, de remélhetőleg még 2020-ban megkapják a vásárlók, hiszen jövő évre butaság lenne elhozni. Másfelől, a különleges kijelző gyártása legkorábban 2021-ben állhat be normális, elfogadható volumenre.

Tehát már most lehet számolni azzal, hogy a Galaxy Fold-hoz képest az utódra is kell egy nagyobbat várnia a közönségének, de ez nem feltétlenül akkora probléma, hiszen cseppet sem hétköznapi termékről van szó. Mondanom se kelljen, de a magyarországi piac valószínűleg ugyanabba a cipőben lesz, mint az elsőgenerációnál – azaz ha marad szabadkészlet más európai országnak, akkor abból limitált számban érkezhet hozzánk is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.