Friss infók érkeztek Galaxy Note 20-családról

A Twitter világ egyik nagy szivárogtatója, Ice universe ismételten érdekes információk birtokába jutott a közel jövőben bemutatásra kerül Galaxy Note 20 termékcsaládot illetően. Először is lefixálta, hogy lapos kijelzővel lehet számolni az alap modell esetében, azaz nem örökli meg a Galaxy S20-nál jelenlévő íves lekerekítést, illetve hozzáteszi, hogy a nagyobb variánsra már ez nem feltétlenül lehet így. A Note-szériának egyik húzó jellemvonása alapból ez volt mindig, valamint a szögletesebb formaterv, amivel a papírt imitálják jegyzetelés során.

A korábbi évben is már dolgozott ilyen megvalósítással a dél-koreai vállalat, elég csak felidézni a közönségkedvenc Galaxy S10e-t vagy a legfrissebb Lite-tagokat, a Galaxy S10 Lite-ot és a Galaxy Note10 Lite-ot. Sokaknak ez a formaterv azért szimpatikus, mivel a készülék hátulról történő egykezes “átfogásával” nem érintik meg a kijelzőt, valamint kevésbé sérülékeny. A legtöbb gyártó az ívesebb elképzelést viszont azért alkalmazza, hogy becsapja a felhasználókat, ugyanis ezzel nem tűnik olyan nagynak a választott kütyü.

Azt is tudni véli, hogy a nagyobb Galaxy Note20 variáns formaterve nem a Galaxy S20-ra fog hajazni, hanem inkább a Galaxy Note10+-éra, azaz a hasonlóan meredekebb íveltséget kapja meg kijelző szempontból. Ezzel viszont nem lehet vitatkozni, hiszen ez teszi Note-á a Note-kat véleményem szerint.

A Galaxy Note20+ / Ultra készüléknél az előlap két szélső oldala 0.29mm-rel, míg felül és alul 0.4mm-rel keskenyebb káva köszön vissza. Pontos méretekről nincs szó. Változni fog a kamerakivágás mértéke, ami cirka 1mm-rel lehet kisebb az elődökhöz képest. Ezt a pletykaszösszenetet viszont részben rossz hírként is kezelhetjük, ha beigazolódik, ugyanis valószínűleg romlani fog a fényérzékenysége a szelfie kameraszenzornak, ahogy az történt korábban. Megvan az ára tehát a csekélyebb méretű Infinity-O megvalósításnak, mellyel leszögezhető, hogy itt sem kerül a képernyőpanel alá beépítésre, illetve a Pop-Up kameramegoldás se opció. A készüléknek a vázánál pedig 0.3mm-nyi vékonyodás figyelhető meg, ha valóban beigazolódik az információja.

Az erőforrás lapka szinten: a Qualcomm-féle Snapdragon 865+ kerülhet bele. Míg a nagyobb Galaxy Note 20-nál QHD+ felbontást, valamint 120Hz-es képfrissítést emlegetnek, addig a kisebbnél csak FHD+-t és 60Hz-et. Véleményünk szerint, ugyanazt alkalmazzák, mint a Galaxy Note10-családnál, azaz érezhetővé teszik a két termék közötti különbséget, hogy ezáltal könnyebben eladják a drágábbat vagy éppen mérsékeltebb árazásúvá tegyék az olcsóbbat.

Várható, hogy új S Pen debütálhat, illetve újabb funkciókkal bővülhet a toll képesség tárháza. Ezen kívül a One UI 2.5-tel újabb kamera funkciók kerülhet be a ‘Fotó’ szegmensbe, már csak az a kérdés, hogy mivel tudják tovább csűrni-csavarni mindazt, amit a One UI 2.1-ben elhoztak?!

Augusztus elején okosabbak leszünk, addig maradnak a szivárgások, amikből elég sok futott be az elmúlt napokban.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.