A Galaxy Xcover Pro egyik különlegességét a gombjainál keressétek

Eléggé magas áron, 185 990 Ft-on futott be múlt hét folyamán a hazai piacra a Galaxy Xcover-széria legújabb családtagja, a Galaxy Xcover Pro, ami az év elején leplezte le magát a közönség előtt. A termékcsalád sosem az átlagemberek felé nyitott, hiszen simán tartható különcnek abból eredően, hogy a dél-koreai vállalat a mai napig megtartotta akkumulátortelepének a cserélhetőségét – míg más készülékéből már évekkel korábban ezt száműzte. Masszív, strapabíró vázával, valamint IP-védelmével pedig felidézi azokat az időket, amikor még a csúcskategóriából előkerültek az „Active” utótaggal ellátott modellek, ugyan ilyen árszegmensből.

Sokan munkás telefonként is emlegetik, mert valóban lehet bátran dobálni, nagyvalószínűséggel nem lesz semmiféle baja. Másfelől a masszívítása mellett helyet kap rajta egy dedikált ‘XCover gomb’, amire különféle dolgokat állíthatunk be.

A Galaxy Xcover Pro három gombjának beállíthatósága.
Fotó: Galaxy Világa

A Galaxy Xcover 4s-hez képest annyival másabb az új modell, hogy a felső részén is mutatkozik egy harmadik fizikai gomb, ami mondhatni ugyanazzal a képességekkel lett ellátva, mint a dedikált ‘XCover gomb’. Ezt csak ‘Felső gomb’ elnevezéssel illették!

A Galaxy Xcover Pro-nál tehát valójában – a hangerő gombpárt ne vegyük figyelembe! – háromféle fizikai gombot tudunk testre szabni, amelynek beállítási lehetőségét a ‘Speciális funkciók’ menüpont alatt találjuk. Az ‘XCover gomb’ és ‘Felső gomb’ duónál megkülönböztetünk nyomva tartást és megnyomást; míg az ‘Oldalsó gomb’-nál, másnéven a bekapcsológombnál már eggyel több opciónk van, ugyanis az egymást követő kétszer történő benyomási művelete is programozható. (A fenti ábrán találhatjátok képfotó formájában a menürészleteket.)

Nem csak alkalmazások elindítását tehetjük a baloldali és a felső gombokra, hanem más hasznos funkciót, mint pl.: a lámpát, a „vissza” gombot vagy a „Home” gombot. Ezen kívül az is settingelhető, hogy zárolt képernyőnél érzékelje-e a készülék a gombok benyomását, vagy csak feloldottnál tegye a dolgát.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.