Nem várható Galaxy M41, viszont Galaxy M51 annál inkább…


Az első pletykaszintű hírek cirka negyedéve kerültek a netre a Galaxy M41 kapcsán, amikor Pigtou-ék elkezdték megsaccolni a bejött információk alapján, hogy milyen kinézettel érkezhet a Galaxy M40 utódja. Aztán nagyjából 1 héttel ezelőtt a SamMobile oldala arról számolt be, hogy a Samsung ennél a modellnél azt tervezi, hogy elhagyja a saját típusú paneljét, a S. AMOLED-et és helyette a TCL-féle China Star Optoelectronics Technology (CSOT) által vásárolná készülékébe a kijelzőt, hogy ezzel is lefaragjon annak költségeiből és ezáltal sokkal jobb ár/érték arányú terméket dobjon arra piacra, ahol a leginkább sanyargatják.

Így nézhet ki a Galaxy M41/M51.
Forrás: OnLeaks x Pigtou

Ezáltal útjának indult a teórialavina, melyben azt jósolták, hogy a Samsung kijelzők vége közeledik, holott ez nem feltétlenül igaz. (Természetesen tény, hogy a Galaxy S- és Note-széria velük futott be!) A 2020-as évben már megfigyelhettünk érdekes húzást a dél-koreai vállalat részéről, elég csak felidézni a Galaxy A31-et és Galaxy A41-et, amelyekbe nem a sajátgyártású Exynos-processzor került, hanem a Mediatek által gyártott Helio P65 (MT6768). Nem olyan régen az is szóba került, hogy a következő S-szériába a BOE által gyártott panel épülhet, azonban ez azóta megcáfolásra került hasonló okból, mint, amivel itt is számolnak.

A más gyártók paneljeivel egyetlenegy problémája van a Samsungnak, az pedig nem más, mint hogy nem tudják teljesíteni, hozni azokat az elvásárokat, amiket megkövetelnek tőlük. Ez azért egy jóféle árgarancia is a termékeire, illetve pletyka szinten fel tudják tornászni a felhasználóik bizalmát, hogy nem engednek nevük alatt piacra olyan terméket, amik nem ütik meg azt a minőséget, amit neki szántak volna.

Ezzel egyidejűleg körvonalazódott, hogy a Galaxy M40 nagyvalószínűséggel utód nélkül marad, ugyanis inkább a Galaxy M51-re pozícionálják át az erőforrásaikat, ami megközelítőleg hasonló modell lehet, mint a Galaxy A51, azonban némiképp az indiai piac igényeihez igazítanák a hardveres részét.

Olyannyira erre a készülékre helyeződik a fókusz, hogy a GeekBench oldalán már négyszer is feltűnik a mérések listáján az eredménye. Ez pedig néhány információt leleplez róla, mind pl.: hogy 8GB-os gyorsítótárral lehet számolni. A processzorának besorolásánál SM6150-et említenek, ami lehet Snapdragon 730 vagy Snapdragon 675 – bár abból kiindulva, hogy a Galaxy M40-ben utóbbi kapott helyet, ebbe inkább előbbit jósolják. Jelenlegi legmagasabb pontszáma egymagos tartományban 547 pontnyi, míg többmagosban 1787 pontnyi, amit a v5.1.1-ben mértek. Ez egyébként teljesen korrekt, főleg, ha a Galaxy A51-gyel vetjük össze.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.