A Samsung okostelefon felhasználói a legelégedettebbek az USA-ban

Az American Consumer Satisfaction Index (ACSI) kiadta nemrégiben az amerikai felhasználók elégedettségi elemzését, ami a különféle okostelefonokra, valamint azokat gyártó cégekre fókuszál. Az eredmény magával hordozza a WÁÓ-faktort, hiszen az Egyesült Államokban élőket vették górcső alá, tehát azt a régiót (bár nevéből adódóan miért tett volna másképp!), ahol leginkább az Apple termékei közkedveltek, nem pedig más gyártóké. A 2020-as eredmény kimutatásban a dél-koreai tech-óriás idegenben maga mögé tudta utasítani a hazai vetélytársát, ugyanis a legelégedettebb felhasználói a Galaxy Note 9-nek voltak, ami ugye 2018 őszén mutatkozott be. (Így talán már annyira nem véletlen, hogy mégis elhozták rá a One UI 2.1-es felületnek a frissítését.)

A második helyért vívott harcban egy hármas holtverseny köszön vissza, ahol a Galaxy S9+ és a Galaxy S10 mellett az iPhone XS Max teljesített hasonló indexszel. Ez számban kifejezve 84 pontot jelentene egy 100-as skálán, míg a fentebb említett Galaxy Note 9 85 ponttal állhatott a dobogó legfelsőfokára; míg a legalsónál szintén a Samsung és az Apple több termékei kapnak helyet 83 ponttal, de ezt inkább olvassátok le az alábbi táblázatból:

A legelégedettebb okostelefonok felhasználóinak listája és indexe.
Forrás: ACSI

Az pedig, hogy a Galaxy Note 9 elvitte az elismerést példaértékű, hiszen a TOP15-ben más márka az ázsiai régióból nem képviseli magát. A sereghajtók sorában ott lapul még az LG-nek a Stylo 5 névre keresztelt készüléke, azonban 5 ponttal marad el, ami eléggé soknak tekinthető.

Külön felhívnám a figyelmet, hogy a Galaxy S10 és a Galaxy S10+ között egyetlen pontnyi különbség vélhető felfedezni, előbbi szekerére. Érdekes, hogy a kisebbik készülék volt a felhasználók részéről a jobb választás, míg a tavalyielőtti csúcskategóriás körében a Galaxy S9+ zárt jobban, nem pedig a Galaxy S9. Nagyon kíváncsi leszek, hogy a Galaxy S20-család miként zárja a 2020-as esztendőt?! Egy másik érdekesség, hogy a Galaxy S10e nem kap helyet a TOP19-ben, viszont az iPhone XR annál inkább, ami nem teljesített erősen, azaz a kisebb és olcsóbb elképzelés ötletére annyira nem nyitnak ott a felhasználók.

A legelégedettebb okostelefon felhasználók márkák szerint.
Forrás: ACSI

Attól függetlenül, hogy a Samsung a Galaxy Note9-cel a készülékek kategóriájában a trónt foglalhatott, a márkák összesítésében az Apple mögött zárt. Index értéke stagnált, nem figyelhető meg elmozdulás, így 81 ponttal a dobogó második fokán maradt ugyanúgy, mint tavaly. Az almás brand ehhez képest növelte eggyel a differenciáját, amit tavaly egy az egyben hoztak a dél-koreaiak. Majd talán jövőre meglesz döntve ez is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.