Mégis lesz Galaxy M41, legalábbis akkumulátora már van

Június végén adtuk hírül, hogy nem várható a Galaxy M40-es szériacsaládnál utód, mivel a pletykák szerint a TCL-féle China Star Optoelectronics Technology-tól kölcsönözték volna a kijelzőjét, azonban az nem ment át a Samsung elvárásainak tesztjén. Helyette a Galaxy M51-re helyeződött át a külföldi médiumok figyelme, aminek befutása már jóval valószínűbbnek ígérkezik. Noha azért terjengtek információk a lehetséges Galaxy M41-ről, ezzel a pletykaszösszenettel minden a temetőbe küldte a modellt, míg nem a the_tech_guy nevű twitter csatorna ki nem szúrta az akkumulátorához kapcsolódó tanúsítványát, amivel ismételten az élők között emlegethetjük.

A berögzítés szerint, az ‘EB-BM415ABY’ típusszámra hallgató akkumulátor 6.800mAh névleges mérettel rendelkezik. Ilyen méretes aksitelepje a Samsung berkein belül okostelefonnak még sosem volt, maximum tabletnek. Fel is merülhet a keresztkérdés, hogy milyen vastagsággal szeretnék eladni a terméket, mert ennek már kell a hely a készülék vázában.

A Galaxy M41 akkumulátor kapacítása.
Forrás: the_tech_guy

A dél-koreai vállalat a 2020-as évben eléggé rákapcsolat a méretes akkumulátortelep beépítésére. Ha visszaemlékeztek, akkor a középkategóriában: a Galaxy M31 és a Galaxy M21 duójába 6.000mAh-st helyezett el, míg a felsőkategóriánál a Galaxy S20 Ultránál 5.000mAh-st. Ekkorákra az előző évek egyikében sem volt példa, azonban a jelek szerint a jobb üzemidőt nem csak az operációs rendszer optimalizálásával, illetve a kisebb nm-rel kreált chipsetek integrálásával, hanem a nagyobb akkumulátorok méretével szeretné biztosítani.

Abból kiindulva, hogy névleges erőforrásról beszélünk, valószínűleg pár száz mAh-val ez még nagyobbodhat, ha tippelnünk kellene, akkor 7.000mAh-st mondanánk a normál kapacitásának, amivel egy Galaxy Tab S5e-t vagy éppen egy Galaxy Tab S6 Lite-ot vértezett fel tablet fronton a közelmúltban. (Mindkettőnek 7.040mAh-ás lett.)

Izgatottan várjuk, hogy mi lesz a termék sorsa, hiszen fél hónapja még a temetőbe küldte a tech világ, azonban a jelenlegi infók szerint mégis érkezhet, legalábbis a típusszámából erre lehet következtetni, hiszen ott a karakterek sorában az ‘M415’, ami egyértelműen őt jelentené. Persze nincs kizárva, hogy Galaxy M41s-t várunk és kihagyják az alapmodellt, de ezt majd a jövő letisztázza.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.