Drága lesz a Galaxy Fold 2, viszont felszereltségben abszolút prémium


Több külföldi médium úgy tudja, hogy a Samsung az őszi készülékek bemutatóját: 2020. augusztus 5-én tartja meg egy online Unpacked Event keretében, de mivel még nem kerültek kiküldésre a meghívók, illetve nem startolt el a reklámkampánya, így mindezt kezeljük pletyka szinten. Az viszont szinte könyvelhető tény, hogy a következő Galaxy Note-család leleplezésével a Galaxy Fold 2-t is megmutatják a nagyközönségnek, melynek várhatóan az életciklusa csak ősszel – októbert jósolnak – startol el. Nem olyan régen ugyanis felmerültek olyan szóbeszédek, ami szerint: a gyárak nem tudnak akkora kapacitással dolgozni, mint amire szükségük lenne.

Nem olyan régen az egyik tech-centrikus twitterező rábukkant, hogy a következő generációs összehajtható okostelefon mellé milyen hálózati töltőt csomagolna, ugyanis a tanúsítványa berögzítésre került az illetékes szervnél:

Az akkumulátor töltőjének tanúsítványa.
Forrás: SamMobile

A leírásból kiderül, hogy az ‘EP-TA800’ típusszámú töltőfejjel kerülhet az ‘SM-F9160’ modellszámú készülékhez csomagolva. Előbbi ugye a 25 wattos töltőt takarná, míg utóbbi a Galaxy Fold 2 5G képes okostelefont. Az igazoló dokumentációban: a töltő maximális kimeneti teljesítménye 9V és 2.27A, illetve 11V és 2.25A. Azaz ugyanaz a töltő, mint a legutóbbi felsőkategóriásoknál, valamint a középkategória felső szegmensét képviselő modelleknél, mint pl.: a Galaxy A71-nél.

Csak érdekességképp említeném meg, hogy a korábbi változathoz csak 15 wattos töltőt csomagoltak. A jelenlegi felállás szerint egy picivel nagyobb – 2.275mAh és 2.090mAh – akkumulátortelepekkel lehet számolni, szóval mindenképpen pozitívum, hogy gyorsabb töltés alkalmazásával ránthatjuk vissza az akkumulátorát. (Vélhetően a 45 wattos töltés kezelésére még nem lesz felkészítve, mivel az osztott megoldásnál a terhelés teljesen más, mint a szimplánál.)

A Galaxy Fold 2 kapcsán az is szóba került, hogy a netre szivárgott információk szerint elképzelhető, hogy nem készül LTE változat belőle, hanem csak 5G-s, hogy megtartsák az abszolút prémium szegmens termékei között.

Zárásképpen, muszáj kitérnem a címben foglaltakra, azaz „drágának” ígérkezik a termék. Sok újdonságot nem árultam el ezzel, mivel eddig sem volt olcsó készülék, azonban a külföldi oldalak értesülései szerint: 2.199 dolláron nyithat és valószínűleg – ahogy a Galaxy Fold-nál úgy – nála se tessék azzal számolni, hogy majd félév elteltével olcsóbb lesz. Szinte biztos, hogy a dél-koreai vállalat az árengedmény szót tiltólistára tette a termékcsaládnál. Mellesleg a magasabb nyitóár adja magát, hiszen a COVID-19 világjárvány miatt minden területen mutatkozik egyfajta árnövekedés, ami természetesen a Galaxy Fold 2-t se kerülheti el. Becslők tippjei szerint közelebb lesz a 800 ezer forinthoz, mint a 700 ezerhez.

Ha minden igaz, akkor augusztus 5-e felé lehull a lepel erről is, illetve a külsejéről is, ami a legutóbbi infók szerint így festene:

A Galaxy Fold 2 lehetséges kinézete.
Forrás: mobilanyheter

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.