A Galaxy M01 Core egy újracsomagolt Galaxy A01 Core lehet?


A totál belépő szintet a Samsung a Galaxy A01 és a Galaxy M01 készülékduóval képviselteti, legalábbis az év elején úgy nézett ki, hogy a határt velük húznák meg, azonban léteznek olyan régiók/országok, legfőképpen Ázsiában, ahol az árazásra roppant mód érzékeny a piac. Talán ezért is dönthettek úgy, hogy tovább butítják készülékeiket, amelyeknek a végeredménye egy olcsóbb termékpáros lesz, a Galaxy A01 Core, valamint az elmúlt hetekben csiripelésre kelt Galaxy M01 Core. Azonban a jelenség mögött némi érdekesség vélhető felfedezni, amire a My Smart Price csapata figyelt fel, amikor a Google elérhetővé tett egy listát.

A Google által kiadott termék támogatási listán ugyanis fel van tűntetve a Galaxy M01 Core, azonban a típusszám rövidítésénél egy érdekességre lehet felfigyelni, mivel nem ‘m01core’ szerepel mellette, hanem ‘a01core’, amiből arra tudnánk következtetni, hogy egy átnevezett Galaxy A01 Core lehet valójában a Galaxy M01 Core, de mutatnám a jelenséget:

A Google termék támogatási listáján a Galaxy M01 Core.
Forrás: My Smart Price

A Google Play API dokumentációjában az is leleplezésre került, hogy modellszám tekintetében az ‘SM-M013F’-re fog hallgatni. Egyetértenénk a SamMobile álláspontjával, miszerint valószínűleg a dél-koreai vállalat a termékeik bevezetésénél ügyelni fog arra, hogy az adott piac, melyiket ismeri jobban, és azt helyezi kínálatába – azaz egy indiai piacra nagyobb valószínűséggel futhat be a Galaxy M01 Core, míg egy amerikaira a Galaxy A01 Core.

A Galaxy x01 Core család nem lesz túlságosan erős technikai oldalról. Kicsit a régmúltból a Galaxy Pocket Neo-ra emlékeztet, aminél sokan megkérdőjelezték: mi értelme van a létezésének. Kijelzőjénél 5.3 inchről beszélnek, amelyhez 1480x720px felbontás társulhat. Gyorsítótáránál mindössze 1GB-tal számolhatnak a felhasználói, míg belsőtárhelyénél 16GB-tal. A chipsetjét: a MediaTek MT6739 adja. Akkumulátor kapacitása 3.000mAh-s lesz.

Míg a Galaxy A01 eredetileg 120 dollárral debütált, a ‘Core’ utótaggal illetett butított variáns várhatóan 40 dollárral lehet olcsóbb, azaz 100 dollár alá vinnék a vételárát tartósan. Ez pedig azt jelentené, hogy valóban olyan piacot céloznak meg velük, ami rendkívül érzékeny az árra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.