Újabb középkategóriás tablet a láthatáron


A Samsung nem veszi fél vállról a kínálatának szinten tartását. A 2019-es évben a tableteinél két-két terméket helyezett a portfóliójába – legalábbis Magyarországon. A középkategóriába érkezett: a Galaxy Tab A 8.0 (SM-T29x) és a Galaxy Tab A 10.1 (SM-T51x), míg a felsőkategóriába: a Galaxy Tab S5e (SM-T72x) és a Galaxy Tab S6 (SM-T86x). Idén se lesz másképp, hiszen már bemutatkozott a Galaxy Tab S6 Lite, illetve várjuk a Galaxy Tab S7-család leleplezését, viszont a közép éráról sem szeretne elfeledkezni. Egészen májusig kell visszamennünk az idővonalon, amikor a Geekbench oldalán feltűnt egy lehetséges utód ‘SM-T575’ típusszámmal. (Lásd: lentebbi prt sc-t.)

Az ottani szerepléséből sok információt kinyerhettünk, hiszen az SM-T575 modellkódnál lévő utolsó ‘5’-ös érték arra utalt, hogy az LTE változatának csekkolták le az egymagos és a többmagos terhelhetőségét. (Lentebb erre még visszatérek!) A memória méreténél 3.43GB-ot rögzített a rendszer, azaz 4GB-tal lehet ilyen téren tervezni, azonban, ami ennél is beszédesebb volt, az nem más, mint a ‘motherboard’ mezője, azaz a chipsetje, aminél az Exynos 9810-et azonosította be a felület.

Most azonban, június végén a Nashville Chatterclass oldala kiszúrta az akkumulátorához kapcsolódó engedélyét, ami így festene:

Az ‘SM-T575’ tabelethez kapcsolódó akkumulátortelep tanúsítványa.
Forrás: Nashville Chatterclass

A berögzítés rávilágít arra, hogy az akkumulátora az ‘EB-BT575BBE’ típusszámon lesz a Samsung rendszerében nyilvántartva, amelynek névleges kapacitása: 4.900mAh, míg a tipikus: 5.050mAh. Magának az aksinak a mérete szintén egy valamiről lerántja a leplet, még hozzá a fizikai adottságáról, ugyanis, ha azt veszem alapul, hogy a Galaxy Tab A 8.0 2019-ben 5.100mAh-ás volt az erőforrás, akkor valószínűleg most is nagyjából 8 és 9 inch közötti kijelző átmérővel lehet számolni. Ergo, a középkategóriában egy kézbarátabb kütyü érkezését várjuk, ami leghamarabb az év ősszel mutatkozhat be csendes formában.

Az egymagos mutatójánál 285 pontot ért el, míg a többmagosnál 1.116 pontot. Szemléltetésképpen említeném meg, hogy a Galaxy Tab S6 Lite Wi-Fi egyik legutóbbi tesztjénél: előbbiben 344 pontot, míg utóbbiban 1.284 pontot gyűjtött.

Az Exynos 9810 lapka a 2018-ból lehet ismerős, hiszen először a Galaxy S9-családdal mutatkozott be, illetve ugyanez került a Galaxy Note9-be is beépítésre. A sor koránt sem ért véget, ugyanis az év végén bejelentett Galaxy Note 10 Lite-ba szintén ez került, valamint az áprilisba piacot látott Galaxy Xcover FieldPro-ba is. Ezzel pedig leszögezhető, hogy a soron következő termékcsalád foglalhatja el a listán: a hatodik és a hetedik helyet. Sőt, a fentebb említett ‘SM-Txx5’-ös végződés arra is rávilágít, hogy a dél-koreai vállalat nem fog 5G képes variánst belőle piacra dobni – bár ezt alapvetően tudtuk is, hiszen maga a chipset nem is képes kezelni az új generációs hálózatot.

Várhatóan szeptemberben mutatkozhat be, és már ősszel több ország kínálatában helyet kaphat, hogy az év végi hajtásban termelje mindenhol a GDP-t.

Az ‘SM-T575’ modellkódú készülék GeekBench v5 mutatói.
Forrás: GeekBench | Keresési forrás: Geekbeanch

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.