Véghajrában az Android 10-es operációs rendszer frissítési ütemterve

Az elmúlt fél évben a Samsung mindent megtett annak érdekében, hogy minél több készülékére hozza el az Android 10-es operációs rendszert, illetve az az alatt futó One UI 2.x felületet. Az első negyedévben a csúcskategóriás modelljei, a másodikban pedig össznépien a maradékra feküdtek rá a szoftverfejlesztői. A decemberben kiadott listájukat szinte minden esetben tartani tudták – talán csak a Galaxy A80-nál könyvelhettünk el csúszást, ami a várt fogadtatásához képest jelentősen gyengébben teljesített, s ezzel igazolta a tényt, hogy a mechanikus megoldásokra egyelőre nem nyitott az okostelefon világa árérzékenységéből fakadóan.

Párhuzamosan a Samsung sikerei mellett muszáj kitérnem arra is, hogy Google büszke az elért sikereire. Nemrég a Google Developers Blogon tették közzé, hogy a leggyorsabban terjedő operációs rendszerük lett a Q, ugyanis az első 5 hónapban elérte a 100 milliót azon készülékek száma, amelyen fut, míg jelenleg 400 milliót tartanak számon. Nyilván nem egyik verzióról a másikra történhetett meg mindez, azon részletekről a cikkben olvashattok, most viszont…

Már csak hat készülék várja az Android 10-es rendszerfrissítését a Samsung berkein belül! Köztük egyetlen okostelefon tűnik fel, a Galaxy J6+, amit eredetileg júliusban szerettek volna aktualizálni, azonban szeptemberre csúszik. Kíváncsiak lennénk a Miért?-jére, hiszen a Galaxy J6-ra már májusban befutott. A maradék ötös pedig a tablet termékcsaládból kerül ki, ahol szintén észlelhető egy késleltetés a Galaxy Tab S5e Wi-Fi-s variánsánál, amit a hónapban kellett volna élesíteniük, azonban ez is meghiúsulni látszik úgy, hogy közben a SIM-kártyás megoldás használói már élvezhetik a felület adta újdonságokat.

A dél-koreai tech-gigász az Android 11 hivatalos rajtjáig – ami szeptember 8-án lesz – valószínűleg egy-két termékre redukálja le a létszámát, illetve az idő tájt megkezdi a One UI 2.5-ös felületnek az elhozásának ütemtervét is, amivel az év utolsó 5 hónapjában lehet számolni.

A One UI 2 kifinomultabb interakcióinak szemléltetése.
Forrás: Samsung

Várjuk a főszoftvernek a frissítését:

2020 augusztusában:

2020 szeptemberében:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.