One UI 2.1-es funkciókat kapott a Galaxy A71

Hosszú ideig vita tárgyát képzett, hogy miért nem kapja meg a Galaxy A51 mintájára a One UI 2.1-es felületet a Galaxy A71-es készülék?! Csak úgy kíváncsiságból rákérdeztünk a Samsungnál, hogy külföldi oldalak által megírt tények, mennyire fedik a valóságot. Konkrétan se cáfolást, se megerősítést nem kaptunk, azonban azt azért sejteni lehetett, hogy, ha a kisebbik modellre elhozták, akkor a nagyobbra is biztosan élesíteni fogják – csak idő kérdése – már csak abból kiindulva, hogy sok felhasználót a naprakész szoftverupdate tényével lehet megfogni 2020-ban. A Galaxy A-szériából pedig ez az a két típus, amire a legnagyobb górcsövét helyezi a dél-koreai vállalat.

Július elején a Galaxy A51 felhasználói tehát örülhettek, mert a Fényképező applikáció részben számos olyan funkció tűnt fel, ami kimondottan a One UI 2.1-re jellemző. Ilyen pl.: az ‘Okos felvétel’, a ‘Saját szűrők’ vagy az ‘Éjszakai hyperlapse’. Július 14-én viszont a Galaxy A71-re is befutott egy rendszerfrissítés, ami az A715FXXU2ATG1 buildszámon van nyilván tartva a hivatalos patch note-jában.

Az update leírásában nincs megemlítve, hogy a Music Shate és a Quick Shate funkció is bekerült a megosztási megoldások közé, azonban külföldi források arról írnak, hogy ott lapul. Ha megerősítés történik ilyen részről, akkor frissítjük a cikket, addig csak zárójelesen emlegetném. Mellesleg, a Galaxy A51-nél is külön aktiválták, bár ott nagyjából 1 hónappal korábban, mint a lentebbi képességeket. Szóval lehet, hogy augusztusban ott lesz az újdonságok listáján.

(Zárásképp jegyezném meg, hogyha nem érkezett meg még a frissítés, akkor sem kell pánikba esned, mert a szerverekre fokozatosan engedik rá a készülékeket, hogy elkerüljék a terhelést. Másrészről, javasolt ilyenkor használni a manuális frissítési lehetőséget a ‘Beállítások’ menüpont ‘Szoftverfrissítés’ almenüjében; vagy ott a Samsung Smart Switch PC-re telepíthető programja, amivel hasonlóképp van módotok ránézni a frissítés elérhetőségére.)

A Galaxy A71 egyik kreatívja.
Forrás: Samsung UK

Buildszám: A715FXXU2ATG1
Android verziója: Q (Android 10)
Kiadás dátuma: 2020-07-14
Biztonsági javítás szintje: 2020-06-01

Alább láthatja az újdonságokat:

  • A Fényképező új funkciói:
    • Saját szűrők
    • Okos felvétel
    • Éjszakai hyperlapse
  • Átfogó stabilitási és funkcionális fejlesztések.
  • Tökéletesítettük az eszköz biztonságát.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.