Megmérettették az olcsósított Galaxy S20 családtagot


Az Unpacked esemény időpontjának leleplezéses cikkénél megemlítettük azt, hogy nincs kizárva, hogy egy újabb családtaggal bővül a Galaxy S20-széria. Ha 2019-et vesszük alapul, akkor az év vége felé debütálhat a variáns – vagy éppen ősz végén –, amiről eléggé keveset tudni. Valószínűleg azért, mert még nincs teljesen kész a termék, és igazából az se biztos, hogy augusztus 5-én leleplezésre kerül. Másfelöl, sok helyen csak a netre került típusszámával emlegetik, ugyanis a neve kapcsán eléggé sok a találgatás, de mielőtt belefolynék, rátérnék a lényegre…

A GeekBench oldalán tűnt fel az ‘SM-G781B’ modellkódú termék, ami valószínűsíthetően az „olcsósított” Galaxy S20 lesz. Július 13-án került berögzítésre a „szereplése” (lásd: lentebbi fotó!), melyből kiderül, hogy az egymagos pontszámánál 737-et, míg a többmagosnál 2.619-et figyelhetünk meg. Csakhogy legyen viszonyítási alapotok, a legutóbbi Galaxy S20-szal végzett hasonló tesztben az értékek: 827 kontra 2.611. Nem lesz tehát annyival gyengébb, mint azt sokan vélik, sőt olyan pletykákról is hallani, hogy az ár/érték bajnok jelzőjét simán behúzza az árszegmensnek, ahova a dél-koreai vállalat pozíciónálni szeretné.

A szereplése arról is lerántja a leplet, milyen processzorral lesz felszerelve, ugyanis a ‘kona’ szócska a „motherhood” szegmensben egyértelműen leleplezi, hogy a Qualcomm-féle Snapdragon 865-ös chipsetje kerülhet egyes régiókban bele. Emellett 6GB-os gyorsítással vértezik fel, ami nem meglepő, hiszen „olcsóbb” variánsról volna szó.

További érdekességként említeném meg, hogy az ‘SM-G780F’ jelentené a globális LTE változatát, míg az ‘SM-G781B’ az 5G hálózatot támogatót, azaz nagyon úgy fest, hogy vele is erősíteni szeretné az 5G-s piaci a jelenlétét a Samsung. Anno a Galaxy Note10 Lite amúgy az ‘SM-N770F’ típusszámra, míg a Galaxy S10 Lite az ‘SM-G770F’-re hallgatott. A nevével kapcsolatban sincs egyértelmű infó, ugyanis a szivárgások elején Galaxy S20 Lite-ként említették, aztán megjelentek olyan infók, hogy elhagyják ezt az utótagot, és helyette mással állnak elénk, mint pl.: a Galaxy S20 FE-vel (Fan Edition), ami először a Galaxy Note7 újra kiadott változatánál volt hallható, de említették már Pen Edition-ként is, ami arra célozhat, hogy az „olcsóbb” kiadásoknál nem tennének különbséget az S- és a Note-széria között.

Hamarosan többet tudunk, amondó vagyok, hogy augusztusban említés szinten sem kerül szóba a termék, majd csak kora ősszel.

Az ‘SM-G781B’ verziószámú modell pontjai.
Forrás: GeekBench | Gyűjtőlink forrás: GeekBeanch

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.