Biztosan várható One UI 2.5 a Galaxy S20-családra

Tavaly februárban a Galaxy S10-családdal egy remek felület premierjének lehettünk szemtanúi. Ekkor mutatkozott be a One UI 1.0, ami a TouchWiz-hez képest sokka letisztultabb, felhasználóbarátabb környezettel fogadta a felhasználókat. Nem is csoda, hogy sok tech-oldal foglalkozott az újdonságaival, illetve talán az se lepte meg a dél-koreai vállalatot, hogy látván mindezt, sokan döntötték el, hogy mellettük teszik le a voksot. Az Android 10-re történő rendszerfrissítéssel aztán megérkezett a One UI 2.0-ás felület, amely tovább frissült februárban a Galaxy S20-ak megérkezésével One UI 2.1-re. A verziószám növekedés mértéke elenyésző, nem is csoda, hiszen csak apróbb újításokat építettek bele.

Az Oreo óta sokkal gyorsabban érkeznek a frissítések.
Forrás: Samsung Magyarország

Az augusztusi Unpacked esemény alkalmával a következő Galaxy Note-okkal lepleződhet le a One UI 2.5. Az előzetes pletykák szerint a szoftverfejlesztők még inkább rámennek az optimalizációra, azaz minél gördülékenyebb legyen a felhasználói élmény, valamint javítanak olyan funkciókon, amiket azért lehet hova tovább fejleszteni, mint pl.: a ProVideo módot vagy éppen az Okosfelvételt. Ezen kívül, az a hír járja, hogy a DEX üzemmód esetében elhagyják a kábeles kötöttséget, és cserében vezetéknélküli megoldással rukkolnak elő – aminél azért vannak félelmeim, de így talán adja magát az, hogy miért szűnik meg a SmartView megoldás október elejére.

A Galaxy Világa stábja úgy áll a One UI 2.5 elé, hogy eléggé sok készülék esetében lehet számolni a frissítés élesítésével. Már csak azért is, mert nem tartott sokáig a programozóknak beépíteniük az előző években napvilágot látott csúcskategóriás készülékekbe, majd pedig néhány alacsonyabb kategóriásba.

Külföldi médium úgy vélték, hogy a Samsung ettől most elállhatna, hiszen az Android 11 lassan a béta fázisának végéhez közeledik és ősszel rajtol a Google referencia modelljein. Most azonban befutottak olyan értesülések, mely szerint más lesz a felállás és bizony a Galaxy S20-ak is megkaphatják, már csak abból kiindulva, hogy hardverben nagyon hasonlók a Galaxy Note 20-kéhoz – legalábbis az a hír járja, hogy marad a chipsetnél az Exynos 990-es lapka, aminél azért dolgoztak a teljesítménynövekedésen és a terhelhetőségen. Tehát az átírás még gyorsabb lehet, ezáltal, azok a modellek, amik rendelkeznek One UI 2.1-gyel, akár még évvégéig megkaphatják a frissítést.

Ice Universe, az egyik leghitelesebb szivárogtató és infóbázás minap tette közzé, hogy valóban számolhatnak a felület újdonságaival a Galaxy S20-felhasználók:

Tehát nyugodtan tessék hátra dőlni, mert az év végéig sok készülékre befuthat a felület adta újdonságok tárháza, illetve ezzel párhuzamosan elstartolhat az Android 11 és a One UI 3.0-nak a fejlesztése, majd élesítése legkésőbb jövő év elején.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.